Sute de timișoreni s-au unit duminică pentru a-i ajuta pe pacienții bolnavi de cancer. Ediția din acest an a Crosului OncoHelp și-a atins scopul – vor fi cumpărate cinci infuzomate.

„Există viață după cancer” – este deviza evenimentului sportiv care s-a bucurat de succes și în cadrul ediției cu numărul doi. Aproape 400 de paticipanți au alergat duminică pentru un scop comun – îmbunătățirea condițiilor de administrare a chimioterapiei și a tratamentelor destinate bolnavilor de cancer. O boală cruntă care își face din ce în ce mai mult loc în societate. 

Evenimentul caritabil reușește să promoveze două lucruri – stilul de viață sănătos, prin încurajarea oamenilor să practice sportul și, în același timp, spiritul civic. Crosul s-a desfășurat pe malul canalului Bega, pe o distanță de 4,2 kilometri. În urma donațiilor s-au adunat 22.990 lei, ceea ce va permite achiziționarea unui număr de 5 infuzomate pentru dotarea spitalului de zi a Centrului de Oncologie OncoHelp.

Ne bucurăm că acest eveniment tânăr a reușit să mobilizeze și în 2019 un număr mare de participanți. Prin mișcare, 390 de oameni sufletiști au decis să sprijine pacienții oncologici care au atâta nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Le suntem recunoscători celor care au participat la cros, precum și partenerilor, sponsorilor și voluntarilor care au ajutat la reușita evenimentului. Implicarea tuturor acestor prieteni ai Asociației Oncohelp ne-a demonstrat încă o dată că există o soluție pentru fiecare problemă și că împreună putem contribui la o lume mai bună pentru pacienți. Vom continua să căutăm noi oportunități și noi proiecte de dezvoltare în beneficiul pacienților care ni se adresează”, a declarat dr. Valeriu Borugă, manager al Asociației OncoHelp.

Persoanele care și-ar fi dorit să participe la acest eveniment, dar nu au reușit să ajungă, pot contribui la acest proiect printr-o donație în conturile bancare ale Asociației OncoHelp: RO65RZBR0000060017201882 – LEI; RO97RZBR0000060017201888 – EURO; Cod swift RZBRROBU – Raiffeisen Bank Timișoara.

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar șase angajați și colaboratori, în anul 2019 Centrul numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.

De interes:  3 BENEFICII ALE DETARTRAJULUI DE CARE NU ȘTIAȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.