Știi ce este membrana geotextil ?

folie geotextil

Daca nu știi ce este și la ce se folosește membrana geotextil, ar fi util să citești articolul de mai jos.

Membrana geotextil sau folia geotextil este un material textil permeabil realizat din fibre de polimeri sintetici cum ar fi polipropilena, polietilena sau poliesterul. În funcție de modul de fabricare si îmbinare a fibrelor, folia geotextil se poate clasifica în: țesută, nețesută (consolidată mecanic sau termic), termofixata, extrudata, etc.

Membranele geotextil au un domeniu de aplicabilitate foarte vast în domeniul construcțiilor.  Cele mai întâlnite situații în care este necesară folosirea de folie geotextil sunt:

  • Cu rol de armare le întâlnim la realizarea structurilor de sprijin din pământ, la lucrările de drumuri si căi ferate, ramblee, etc.
  • Cu rol de separare si filtrare le întâlnim montate la fundațiile de drumuri și căi ferate pentru separarea straturilor de agregat si teren; între terenul de fundație și corpul digurilor; la construcția zidurilor de sprijin
  • Cu rol de drenaj la construcția de tuburi drenante în strat granular învelite în geotextil, zidurilor de sprijin, baraje, drumuri si terasamente, depozite de deșeuri lichide
  • Cu rol de container le întâlnim la consolidarea si protecția malurilor, la protecția eroziunii coastelor, la construcția digurilor, la realizare depozitelor de deșeuri solide, etc.
  • Cu rol de protecție le găsim montate pentru protejarea geo-membranelor sau a altor materiale contra perforarii statice sau dinamice
  • În amenajarea grădinilor si parcurilor pentru împiedicarea apariției buruienilor în zonele cu alei de pietriș; la amenajarea lacurilor în grădini prin amplasarea membranei geotextil între teren si folia de reținere a apei se obține o protecție eficientă împotriva găuririi foliei lacului de rădăcini si pietre.
De interes:  Protest paranoic la Timișoara, împotriva ministrului de Interne din Guvernul Orban! Vela, acuzat că apară securiștii criminali!

folie geotextil

O membrana geotextil de bună calitate și de provenință EU se poate achiziționa la preturi foarte bune în magazinul online depo materiale constructii. Aici găsești o varietate mare de modele de folie geotextil cu lățimi cuprinse între 2 si 5.2 metri, cu o densitate de la 100 până la 500 grame / metru pătrat si o durată medie de viață de până la 120 de ani în straturile de pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.