Povești de viață în Parcul Central din Băile Herculane

Patrimoniul orașului-stațiune Băile Herculane este reprezentat și prin turism cultural. Turiștii vor putea viziona filme despre locuri și povești frumoase în cadrul Festivalului de Film ce va avea loc în 29 august în orașul de pe Cerna.

EDEN DOCS-Festival de Film Documentar propune publicului ce se va reuni în Parcul Central al orarului întâmplări cinematografico-documentare de valoare despre natură, patrimoniu și turism cultural, despre spiritualitate, tradiții și cultură, despre povești emoționante: „Vor fi văzute în film acele crâmpeie de viață adevărată, specifice documentarului, reunite într-o sărbătoare a filmului non-fiction creativ. Acțiunea își propune să promoveze valorile acestui gen de film și să sprijine tinerii realizatori de film documentar”, ne-a precizat primarul Cristian Miclău.

Evenimentul este organizat anual de către Primăria Orașului Băile Herculane, Casa de Cultura „George Suru” a Municipiului Caransebeș și EU-RO Docs – Asociația Română a Filmului Documentar.

Se observă o apropiere a publicului spre genul de film cu important rol cultural, de cunoaștere și, nu în ultimul rând, de promovare a valorilor zonei.

De interes:  Iertare și pocăință pentru fanteziile homosexuale din Mănăstirea Teiuș! Episcopia nu-l dezbracă de hainele preoțești pe starețul Justinian!

Festivalul preia și continuă tradiția unui eveniment cu conținut similar care, înainte de ’89, se constituia într-o celebrare a acestui gen de film, a cineaștilor documentariști, a valorilor specifice ale filmului turistic, etnografic sau cu subiecte culturale, teme pentru care festivalul avea un interes aparte.

Deși se află doar la cea de-a II-a ediție de la reluarea evenimentului, EDEN DOCS s-a impus deja ca un gest cultural caracterizat prin autenticitate și impact la public, desfășurat în prezența unor personalități ale domeniului ce prezintă filmele și răspund întrebărilor publicului.

EDEN DOCS își dorește să crească astfel încât să creeze, în timp, o rețea a documentarului de valoare. De altfel, acronimul acestei aspirații a generat și numele festivalului, EDEN Docs.

Organizatorii, Primăria orașului Băile Herculane, Casa de Cultură „George Suru” a Municipiului Caransebeș și EU-RO Docs-Asociația Româna a Filmului Documentar își propun să continue să ofere publicului filme despre locuri și povești frumoase ce se pot constitui simplu într-o inspirație pozitivă.

De interes:  Aparat de aer condiționat pentru combaterea caniculei

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu programul detaliat al festivalului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.