Un detailing auto profesional reprezinta arta si mestesugul curatarii si restaurarii unui vehicul la o stare cat mai apropiata de cea de la iesirea din fabrica. Serviciile de detailing auto sunt mult mai precise si necesita mai multa munca decat un simplu spalat auto. O spalatorie auto este in mod normal un sistem automat prin care trece o masina pentru a curata exteriorul. Un detailing auto profesional se face intotdeauna manual, si include servicii de interior si exterior.

Ce servicii sunt incluse in detailingul auto profesional?

E adevarat ca oricine poate realiza un detailing auto curatand cat mai bine interiorul si exteriorul masinii, insa o operatie profesionala este realizat de un specialist experimentat, cu tehnici potrivite si produse de inalta calitate.

Adesea, specialistii in detailing auto stabilesc pachete si preturi in avans pentru serviciile pe care doresc sa le ofere. Multi folosesc o aplicatie de gestionare a afacerii pentru a urmari pachetele, preturile, estimarile si facturile lor. Puteti utiliza unele dintre aceste aplicatii complet gratuit – va vor ajuta sa va configurati baza de date pentru clienti, lista de preturi, facturile de marca, contabilitatea, procesarea platilor, marketing-ul si multe altele.

De interes:  Freedom House România angajează Responsabil financiar/Assistant Manager

Website-ul Folie-auto.net ne prezinta cateva din serviciile obisnuite pe care firmele de detailing auto le includ de obicei in pachetele lor:

Curatarea exteriorului:

  • Spalare si uscare exterioara – Acest proces se face manual. Specialistul va pulveriza si sterge corpul masinii cu produse specializate. Aceasta include spalarea manuala a jantelor, a manerelor usilor, precum si geamurile.
  • Curatarea vopselei cu argila – O bara de argila este utilizata pentru a indeparta orice contaminanti, pulverizare excesiva sau reziduuri ramase dupa ce masina a fost spalata. Aplicarea argilei are ca rezultat o suprafata mai curata si mai neteda, si ajuta la cresterea eficientei lustruirii si a cerii.
  • Lustruire – Implica aplicarea unui compus abraziv pe vopseaua masinii pentru a indeparta straturi mici de lac transparent. Acest lucru face sa dispara micile zgarieturi si vartejurile din vopsea.
  • Etansare sau aplicare de ceara. Pentru a oferi masinii o stralucire lucioasa si pentru a adauga un strat protector vopselei masinii, se aplica un material de etansare. In unele cazuri, se poate folosi ceara.
De interes:  Colterm mai rămâne cu două casierii în Timișoara! Una va fi desființată în curând

Alte servicii de detailing exterior care pot fi adaugate includ revopsirea ornamentelor, curatarea motorului, polishul farurilor, spalarea motorului cu presiune, repararea barei de protectie, repararea parbrizelor si retusarea vopselei.

Detailing-ul de interior:

  • Aspirarea – Scaunele, covoarele si covorasele, captuseala, zona de incarcare din spate si portbagajul sunt aspirate pentru a curata resturile.
  • Spalare si periere – Acest lucru se face pentru a indeparta petele de pe covoare si covorase
  • Curatarea cu abur – Curatarea cu abur este o metoda mai eficienta de indepartare a petelor dure din covoare si tapiterie.
  • Curatarea geamurilor – Curatarea parbrizului si a geamurilor.
  • Curatarea tapiteriei din piele – Un curatator de piele si sapun sunt folosite pentru a curata orice piese din piele din vehicul.
  • Parfumare – Unele firme de detailing auto pulverizeaza un deodorant in interior pentru a lasa masina mirosind curata si noua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.