Piscina are nevoie de o îngrijire specială, pentru a te putea bucura în siguranță de clipele de relaxare din timpul verii. Este esențial să schimbăm regulat apa și să nu permitem ca diverse resturi să ajungă în apă, dar nu este suficient. 

Din fericire, există numeroase soluții moderne pentru a dezinfecta apa din piscină. Dacă nu ești la curent cu aceste metode, îți prezentăm în continuare tot ce trebuie să știi.

Sistem pentru purificarea apei

Nu este de ajuns să schimbi apa la anumite intervale de timp, ci aceasta trebuie să fie purificată înainte de a intra în piscină. Astfel, poți să apelezi la un sistem de ionizare a apei. În acest fel nu va mai fi nevoie să folosești diverse substanțe chimice care să echilibreze substanțele deja existente în apă.

Sistem de lumini ultraviolete

Lumina ultravioletă este cunoscută pentru reducerea concentrațiilor de cloramină și elimină o serie de microorganisme prezente în apa din piscină, cum ar fi protozoarele parazite Giardia lamblia și Cryptosporidium parvum. Fiind rezistente la clor, aceste microorganisme pot fi distruse cu ajutorul lumilor ultraviolete. Sistemul poate fi utilizat ca dezinfectant principal cu clor, în special pentru că lumina UV nu lasă reziduuri în apa din piscină.

Clor

Majoritatea piscinelor sunt dezinfectate cu clor, deoarece acesta omoară numeroase microorganisme dăunătoare organismului uman. De mai bine de 100 de ani este principala modalitate de dezinfectare a apei din piscină. Trebuie să reții că are capacitatea de a curăța apa inclusiv de loțiunile de plajă, de ulei, machiaj, piele moartă sau șampon. 

În momentul în care clorul acționează asupra lor se formează cloramina, care produce mirosul de clor în piscină. Clorul poate avea efecte negative asupra organismului uman doar dacă este folosit în mod greșit.

Ozon

Ozonul este încă o modalitate eficientă de igienizare a apei din piscină, deoarece distruge microorganismele care pot afecta sănătatea organismului uman. Chiar dacă acționează ca lumina UV, diferența dintre acestea este că ozonul oxidează, iar dacă este folosit în același timp cu lumina UV care dezinfectează, cantitatea de clor folosită se poate reduce la mai puțin de jumătate. Practic, ozonul realizează un proces avansat de oxidare.

Metode suplimentare

Pe lângă metodele deja prezentate, există unele care sunt în continuare în perioada de testare, dar pe care foarte multă lume a început să le folosească. Printre acestea se numără și filtrele cu cărbune activ, care au capacitatea de a dezinfecta apa înainte de-a ajunge în piscină. Aceste filtre trebuie schimbate la anumite perioade de timp, pentru a-și putea face treaba eficient.

Folosește metodele prezentate mai sus și nu pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale, mai ales când ai toate informațiile la îndemână. Bucură-te de investiția ta și curăță apa din piscină fără probleme!

De interes:  Puzzle-ul Castorland, pentru cei indragostiti de arta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.