Daca ai o masina cu transmisie manuala, atunci stii ca ambreiajul tau este legatura dintre cutia de viteze si motor. Precum alte componente ale masinii, kitul de ambreiaj este un consumabil, chiar daca are o durata de viata destul de mare. Sunt cateva semne care va anunta atunci cand acest kit de ambreiaj incepe sa aiba probleme.

Care este durata de viata?

Nu exista o cifra dupa care va puteti ghida in stabilirea momentului optim de a schimba kitul de ambreiaj, acest lucru fiind diferit de la caz la caz. Felul in care obisnuiti sa conduceti cantareste destul de mult in durata de viata. Cu cat ai un stil de condus mai calm, fara a brusca masina si schimbi vitezele corect, cu atat kitul va avea o durata de viata mai lunga. In cazurile cele mai fericite, acesta se defecteaza dupa ce au fost parcursi 150.000 de kilometri. El poate insa ceda chiar si la 10.000 de kilometri daca demarati puternic.

Exista cateva semnale de care trebuie sa tineti cont si care va spun ca kitul vostru de ambreiaj este gata sa cedeze. Unul dintre principalele semne il consta modificarea pozitiei de cuplare a pedalei de ambreiaj. Atunci cand masina este noua, pedala cupleaza jos, cat mai aproape de podeaua masinii. Pe masura ce se uzeaza mai mult, pedala va incepe sa tina mai sus si va fi in acest fel mai aproape de cursa finala.

Mai trebuie sa aveti in vedere si faptul ca anumite parti din kitul de distributie v-ar putea crea unele probleme. Pe langa discul de ambreiaj care de obicei este cauza cedarii kitului, mai pot aparea probleme si la rulmentul ambreiajului. Aceste probleme pot fi constatate insa de un mecanic, el oferindu-va sfaturile de care aveti nevoie. Unul dintre principalele semne ale faptului ca rulmentul va ceda este huruitul foarte puternic al masinii. Placa de presiune din cadrul kitului de ambreiaj poate provoca si ea unele probleme. Aceasta componenta se poate uza in exces la partea care ajuta la cuplarea si blocarea cutiei de motor.

Un kit de ambreiaj nou pleaca de obicei de la suma de 300 de lei, acesta ajungand pana la sume de 1000 de euro, ( Vezi oferte pentru kit de ambreiaj Opel Insignia) fara manopera. Schimbarea intregului kit nu dureaza insa foarte mult timp, toata operatiunea tinand in jur de 3 ore. Operatiunea consta in scoaterea cutiei de viteze, astfel incat sa se poata face loc discului si astfel reparatia sa fie finalizata.

 

De interes:  Vata de sticla este un material excelent pentru constructii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.