Promenada prințesei Sissi din Băile Herculane, pregătită de reabilitare

Asociația Herculane Project și Locus caută studenți arhitecți care să vină cu idei pentru împrospătarea promenadei pe care Împărăteasa Sissi se plimba în Băile Herculane, promenadă care astăzi a dispărut și tot ce a mai rămas sunt cădițele cu apă sulfuroasă care te invită la baie și relaxare.

Spațiul nu este deloc amenajat, coborârea este grea și nu există locuri de odihnă sau de relaxare.

Locul reprezintă un reper istoric foarte valoros, de aceea ne propunem recuperarea acestuia. Dorim să organizăm școli de vară cu titlul «Baia de Arhitectură», prin care să contribuim la îmbunătățirea calității vieții și spațiului urbanistic din Băile Herculane prin realizarea unei amenajări urbane în zona istorică pe malul Cernei și să ofere unelte pentru diversificarea procesului educațional și formarea de specialiști în zonă prin intermediul școlii de vară. În acest fel, prin intermediul unui singur proiect, urmărim să ajutăm atât comunitatea locală, cât și viitori specialiști în arhitectură. Se dorește ca proiectul să constituie, prin impactul său, unul din pașii strategiei generale de reactivare a Băilor Herculane prin patrimoniu, cultură și arhitectură”, se arată în comunicatul emis de Asociația Herculane Project.

De interes:  Navigând prin marea de reduceri: Ghidul tău pentru ofertele Black Friday pe oferte-blackfriday.ro

Pentru cei care se vor înscrie la concurs vor fi acordate premii, precum asigurarea unui loc în cadrul școlii de vară și executarea soluției, dar și diplome de merit și prezentarea soluției pe site-ul asociației. Soluția va fi executată în cadrul școlii de vară care va avea loc în perioada 8 – 17 iulie, iar câștigătorul va avea locul asigurat.

Juriul este format din arhitecți precum conf. dr. arh. Șerban Țigănaș, arh. Marius Moga, prof. dr. arh. Ioan Andreescu, arhitect peisagist Alex Ciobota, iar Primăria Băile Herculane este reprezentată de primarul Cristian Miclău. Atelierul din vară va fi coordonat de ing. Marius Șoflete, alături de invitați surpriză! Tema a fost lansată în aceste zile și, până în 8 iunie, va fi o sesiune de întrebări, iar predarea proiectului va avea loc în 23 iunie. Marele câștigător va fi anunțat în 28 iunie.

Această a doua ediție „Baia de Arhitectură” este co-finanțată de Ordinul Arhitecților din România și Fundația Prințului, fiind dezvoltată în parteneriat cu Primăria Băile Herculane, Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin și International Partner Büro.

De interes:  Fortuna Becicherecu Mic, argint în campionat, argint în Cupei României!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.