Sfaturi profesionale pentru a alege acoperişul ideal pentru tine

K44

Când vine vorba de înlocuirea unui acoperiş vechi sau de alegerea acoperişului pentru o clădire nouă, sunt mai mulţi factori de care ar trebui ţinut cont. Decizia este pentru mai mulţi ani şi, prin urmare, acoperişul ar trebui să fie cât mai bine ales şi, totodată, să dureze o viaţă.

Rolul acoperişului este de a spori frumuseţea casei, dar şi de a asigura protecţia bunurilor şi a persoanelor din interior. Indiferent de stilul de acoperiş ales, acesta ar trebui să fie de calitate superioară şi să reziste cât mai bine condiţiilor de vreme.

Astfel, dacă vrei să beneficiezi de un acoperiş metalic, ar trebui să cauţi un producător ţiglă metalică cu experienţă, să ţii cont de inovaţia tehnologică şi de durabilitatea acestuia, de gama diversificată de culori şi stiluri, de economiile pe care le poţi face dar şi de calitatea materialelor.

În continuare vom trece în revistă criteriile de care ar trebui să ţii cont la alegerea acoperişului perfect pentru clădirea ta.

Analizează cu atenţie acoperişul vechi sau pe cele din vecinătate

De interes:  Cum să alegi o folie cu bule potrivită?

Dacă înlocuieşti acoperişul, ideal ar fi să alegi acelaşi tip de material. Datorită faptului că aşa a fost proiectată construcţia şi, la alegerea acoperişului s-a ţinut cont de arhitectură, suport structural, paletă de culori sau locaţie, vechiul model de acoperiş s-ar putea să fie şi cel mai potrivit pentru tine.

Ţine cont de condiţiile meteorologice

Culoarea acoperişului poate afecta sesizabil temperatura din interiorul clădirii şi, în funcţie de izolaţiile montate, chiar şi facturile de energie. Culorile închise atrag şi reţin căldura, ceea ce va face ca mansardele să fie foarte călduroase, în vreme ce culorile deschise reflectă razele soarelui şi păstrează o temperatură mai scăzută în interior.

Ţine cont de culorile casei

Casele din cărămidă roşie vor arăta mult mai bine cu ţiglă maro închis, gri închis sau negru, casele cu pereţii gri, vor arăta mai plăcut cu acoperişuri în culoarea gri închis, în vreme ce casele cu pereţii bej sau crem lucrează foarte bine cu acoperişuri maro, gri deschis sau colorate. Dacă intenţionezi să schimbi culoarea pereţilor casei, acum este momentul cel mai potrivit să ţii cont de întreaga paletă de culori şi să alegi acoperişul cel mai potrivit. În ceea ce privește culoarea acoperișului, atunci când faci o alegere în acest sens, nu lua o decizie pe baza unei mostre mici de culoare. În schimb, este indicat să obții una sau mai multe eşantioane mari şi să încerci să vezi cum ar arăta în diverse momente ale zilei.

De interes:  De ce merită să investești în fabricarea peleților

Acoperişul nu ar trebui să iasă în evidenţă

Acoperişul nu ar trebui să fie prima caracteristică observată de oameni la casa ta, ci să fie în fundal. Astfel, dacă vei alege un acoperiş în culori foarte închise, impactul va fi mare. Pentru a nu eclipsa faţada clădirii şi pentru a nu atrage atenţia, este recomandat ca acoperişul să fie în culori medii.

Ia în considerare variaţiile de culoare

Pentru a da acoperişului o anumită dimensiune, poţi lua în considerare variaţiile de culoare. Totuși, trebuie ținut cont de faptul că variaţiile trebuie să fie cât mai discrete, pentru că altfel rişti să obţii efectul tablei de şah, ceea ce ar însemna că designul va deveni foarte solicitant şi obositor.

Ţine cont de acoperişurile vecinilor

Priveşte acoperişurile din jur şi alege pentru casa ta o culoare care să se armonizeze cu acestea. În acest sens, culoarea nu trebuie să fie identică cu cea a imobilului sau să se potrivească perfect, dar ar trebui să se integreze cât mai bine.

De interes:  Structuri metalice industriale și neindustriale

Alte criterii de care trebuie să ţii cont la alegere unui acoperiş

Alte lucruri importante de care ar trebui să ţii cont când alegi acoperişul perfect pentru tine sunt durabilitatea, rezistenţa şi nevoile de întreţinere. Pentru că respectă cu succes toate aceste criterii, acoperişurile din ţiglă metalică sunt în prezent printre cele mai populare. Totodată, se găsesc într-o gamă foarte diversificată de culori, texturi şi finisaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.