Fără miros și fără resturi menajere împrăștiate în zona containerelor din preajma blocurilor! Totodată, mai igienic și cu o estetică incomparabilă. Așa ar putea arăta Reșița, cu puțin ajutor din partea locuitorilor săi.

Gunoaiele și pubelele din jurul Parcului Copilului au fost înlocuite cu platforme subterane de colectare a deșeurilor. Un principiu simplu: condiții civilizate de colectare a deșeurilor. Prima etapă a unui proiect amplu ce vizează creșterea gradului de colectare selectivă a fost finalizată. Investiție considerabilă, pentru o calitate mai bună a vieții.

Primăria Reșița a pus în funcțiune zece platforme subterane de colectare a deșeurilor. Acestea sunt amplasate în jurul Parcului Copilului (Siderurgistului) din cartierul Govândari și sunt funcționale. Valoarea investiției se ridică la 550.000 de lei. Conform celor spuse de către reprezentanți ai Primăriei Reșița, investițiile de acest gen se vor derula și pe parcursul anului viitor. „Totul depinde atât de bugetul local, cât și de modul în care locuitorii Reșiței vor face selectarea deșeurilor.”, ne mai spun aceștia, prin vocea lui Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din Primăria Reșița.

De interes:  Tot ceea ce trebuie sa stiti despre scrubul pentru corp

Platformele subterane de colectare a deșeurilor sunt o alternativă mult îmbunătățită a mijloacelor tradiționale. În prezent, containere și pubele sunt amplasate în imediata apropiere a blocurilor din oraș, lucru deloc îmbucurător… Platforma cuprinde o cuvă din beton impermeabilă și o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează containere de colectare deșeuri.

Fără nicio îndoială este un produs ce răspunde standardelor de civilizație europeană. Întrebarea ce urmează este: suntem noi suficient de civilizați pentru a păstra și a folosi aceste containere, după modelul european? În fond, important este că primul pas spre această direcție s-a făcut.

CITEȘTE ȘI: O zi! Atât au rezistat bicicletele ajunse pe mâna animalelor cu două picioare din Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.