Dacă ai ajuns la acest articol, este clar că te interesează tot ceea ce este legat de narghilea și originile a ceea ce știi astăzi ca „shisha”. În această perioadă a devenit extrem de populară peste tot în lume și o poți chiar achiziționa de la un magazin de narghilea online, împreună cu toate accesoriile necesare.

Scurt istoric

Deși nu se cunoaște cu certitudine, una dintre teoriile care există, potrivit marelui cercetător de istorie Cyril Elgood, invenția shisha este atribuită lui Irfan Shaikh , medicul împăratului mongol, Akbar. Dar există mai multe teorii despre adevăratele origini și alte linii de cercetare din ultimele decenii și se spune că shisha a fost deja folosită anterior și că a fost un produs importat din Persia în India, de către un comerciant numit Abu’l Fath Gilani.

De ce a fost inventată shisha?

Ideea principală a unei shisha a fost să găsească un sistem care „curăță” fumul și îl „purifică sau vindecă” prin „filtrare” cu apă. Această invenție a devenit populară în rândul nobililor și, în scurt timp, a devenit un simbol al statutului social pentru aristocrație și burghezie din toată India.

De interes:  Genti dama care nu pot lipsi din garderoba

Cu toate acestea, în țările cu cultură arabă, narghileaua face parte din cultura și tradiția lor, într-o asemenea măsură încât „fumatul de shisha” este considerat un act social, similar cu ceaiul din Regatul Unit sau consumul de vin sau bere în Spania. În acest fel, arabii s-au întâlnit pentru a fuma narghilea și pentru a-și împărtăși gândurile. A fost (și este) ceva foarte popular și comun în cultura lor.

Shisha ca produs vedetă în locurile de divertisment

Datorită interzicerii consumului de alcool în unitățile din țările arabe, shisha a devenit produsul vedetă în timpul liber în comunitatea arabă.

Dacă te oprești să te gândeștii, că în țările europene, oamenii se întâlnesc sâmbătă pentru a servi o băutură într-un pub sau un club, în aceste țări arabe este obișnuit să vezi oameni care se întâlnesc pentru ceai și fumează narghilea.

Shisha este, într-o asemenea măsură, integrată în societatea arabă, încât majoritatea afacerilor din sectorul ospitalității generează între 60% și 70% din cifra de afaceri datorită acestui produs , deoarece legea le interzice consumul de băuturi alcoolice în unități publice.

De interes:  Lapte praf pentru bebeluși - ce trebuie să știi

Din fericire, pentru aceia care sunt fani și consumatori de narghilea, acest obicei de a fuma shisha în unitățile de agrement, cum ar fi cocktail baruri, pub-uri, magazine de ceai sau discoteci, a crescut în ultimii 8 sau 9 ani  în Europa. Există deja milioane de oameni care se bucură de o narghilea pentru a o folosi în propria casă, atât individual, cât și pentru a o împărtăși în întâlniri cu prietenii și familia.

După implementarea Reformei antifumat , posibilitatea consumului de narghilea în unitățile publice a fost realizată datorită faptului că această formă de fumat se bazează pe arderea cărbunilor și plantelor care folosesc ca bază trestia de zahăr, melasa de fructe și apa. În mod normal, se folosește un amestec principal de ierburi fără nicotină și pe bază de trestie de zahăr, împreună cu melasă din diferite fructe, cum ar fi banana, căpșuna, menta, mango, măr și o varietate infinită de arome … aroma vasului de apă.

La baza shisei se află un rezervor de apă, a cărui misiune nu este alta decât curățarea , purificarea sau vindecarea și chiar reîmprospătarea fumului, astfel încât, o parte din elementele nocive ale tutunului să rămână în apă. Din acest motiv, este recomandat să schimbi apa de fiecare dată când o folosești și,  nu numai pentru ca narghileaua să aibă un gust mai bun, ci și pentru a elimina micile pete de cărbune sau melasă care ar fi putut fi depuse în apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.