Cu sosirea sezonului cald, ne dorim să petrecem mai mult timp în aer liber și să ne bucurăm de terasa noastră. Indiferent dacă avem o terasă mică sau una mai mare, există câteva sfaturi ingenioase care ne pot ajuta să o amenajăm într-un mod plăcut și funcțional. Iată câteva idei pe care le poți pune în practică:

Crează o zonă de relaxare confortabilă Pentru a te bucura de terasa ta în această perioadă, asigură-te că ai un loc confortabil unde să te relaxezi. Poți opta pentru un set de mobilier de exterior confortabil și rezistent la intemperii. Adaugă perne și pături moi pentru un plus de confort și culoare.

Adaugă plante și flori Nimic nu conferă o atmosferă mai plăcută terasei decât plantele și florile. Poți alege plante de interior care rezistă la soare sau plante de exterior, cum ar fi flori colorate sau plante cățărătoare pentru a crea un decor verde și frumos.

Instalează un sistem de umbrire Pe măsură ce temperaturile devin tot mai ridicate, un sistem de umbrire poate fi esențial pentru a te proteja de soarele puternic. Poți opta pentru o umbrelă mare, o pergolă sau chiar un sistem de copertine retractabile. Astfel, vei putea petrece mai mult timp pe terasă și te vei bucura de o umbră plăcută.

De interes:  Vinuri romanesti - soiuri şi regiuni

Adaugă iluminat ambiental Serile petrecute pe terasă pot fi magice cu ajutorul iluminatului ambiental. Poți utiliza lămpi solare sau becuri cu led-uri pentru a crea o atmosferă intimă și plăcută. De asemenea, poți adăuga lămpi suspendate sau felinare pentru a completa decorul.

Creează un colț pentru grătar Dacă îți place să gătești în aer liber, poți amenaja un colț special pentru grătar. Alege un grătar portabil sau o bucătărie în aer liber și adaugă mobilier potrivit pentru a crea o zonă dedicată preparării delicioaselor mese în aer liber.

Adoptă elemente de decor personalizate Dă terasei tale unicitate prin adăugarea unor elemente de decor personalizate. Poți alege perne sau huse cu imprimeuri interesante, podele din lemn sau plante în ghivece decorative. Gândiți-vă la stilul preferat și adăugați detalii care să reflecte personalitatea voastră.

Alege materiale rezistente la intemperii Atunci când alegi mobilierul și accesoriile pentru terasă, asigură-te că acestea sunt rezistente la intemperii. Optează pentru mobilier din răchită, metal sau plastic rezistent, care nu va fi afectat de ploaie sau soare intens.

De interes:  Netbet sau 888 Sport? Unde pariezi?

Încearcă noi rețete și băuturi O terasă amenajată în mod plăcut este locul perfect pentru a încerca noi rețete și băuturi răcoritoare. Poți experimenta cu cocktail-uri de vară sau preparate culinare în aer liber, folosind ingredientele preferate.

Sursă articol: jurnaldeweekend.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.