Senatorul PNL Marcel Vela și-a convins colegii de plen, dar și pe cei din Camera Deputaților că eroii României merită mai mult!

Aprobată în Senat, propunerea legislativă de majorare a indemnizaţiilor acordate foştilor deţinuți politici, deportaților, prizonierilor de război şi categoriilor asimilate, prin modificarea şi completarea actualei legislații, a primit vot favorabil și în Camera Deputaților. „Astfel, eroii României vor avea dreptul la o indemnizaţie lunară de 700 lei pentru fiecare an de suferințe din cauze politice prin detenţie, strămutare în alte localităţi, deportare în străinatate sau prizonierat, indiferent dacă sunt sau nu sunt pensionate. Copiii compatrioților care s-au aflat în aceste situaţii dramatice vor avea și ei dreptul la o indemnizaţie lunară echivalentă cu cuantumul salariului minim brut pe economie aflat în plată. Indemnizaţiile acordate în baza legii sunt neimpozabile şi nu se iau în calcul la stabilirea altor drepturi”, a explicat parlamentarul cărășean.

Vela și-a exprimat totodată regretul că Guvernul PSD-ALDE-UDMR, prin OUG 114 dată anul trecut, a plafonat îndemnizațiile celor care au suferit pentru România. „Legea a fost aprobată în cele două camere ale Parlamentului cu toate piedicile puse de unii sau de alții, urmând să fie promulgată de către Domnul Președinte Klaus Iohannis, apoi publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus Vela.

De interes:  Incredibil de greu! Naționala lui Contra s-a chinuit cu Malta | Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.