Școli ca la carte pentru începerea noului an școlar! | Express de Banat

Igienizarea, securitatea, asigurarea materialelor didactice și a personalului didactic, transportul elevilor și a cadrelor didactice, toate sunt bifate ca „misiuni îndeplinite” pentru 9 septembrie, prima zi de școală a anului 2019! Garantează oficialitățile din Caraș-Severin!

Instituțiile ce efectuează controale în școlile din județ i-au raportat prefectului Matei Lupu o situație excelentă. „Vreau să fie totul perfect! Condițiile sunt bune, doar că actele nu sunt făcute. În continuare inspectorii sunt pe teren, au început să sosească materialele în urma controalelor ce s-au efectuat”, a  declarat prefectul de Caraș-Severin. Deși condițiile sunt bune pentru începerea școlii, reprezentantul Guvernului în teritoriu cere ca acest lucru să fie certificat de documente: „Dacă tot sunt condiții de funcționare, să se facă și actele!” 

Inspectorul școlar general Marius Cornici, deloc îngrijorat și sigur pe el, i-a adus la cunoștință prefectului situația actuală a tuturor celor necesare pentru începerea anului școlar: „În mare, pot să spun că nu sunt sincope, colegii mei au fost în teritoriu, debutul anului școlar ne va prinde în condiții bune!”

S-a discutat totodată despre securitatea copiilor în școli, rapoartele fiind în derulare la Inspectoratul Județean de Poliție.  Până la primirea oficială a rapoartelor, prefectul asigură că toate școlile din orașe și comunele mari au asigurată paza, atât umană, cât și video. Doar școlile micuțe nu au asigurată deocamdată paza. Acesta roagă personalul propriu al școlilor respective să aibă grijă de copii,  menționând faptul că, oricum, polițistul din comună va fi la datorie pentru asigurarea securității școlilor.

De interes:  Horoscop zodii 2020

„Am dispus controale și la cantinele școlilor și la locurile de depozitare a laptelui. Nu vreau să ne trezim din nou că atunci când se începe distribuția laptelui, cornului și a mărului, că nu merge un frigider… sau nu știu ce sală nu îndeplinește condițiile impuse prin lege”,  a mai spus prefectul. Lupu i-a mai cerut inspectorului școlar general Marius Cornici să se asigure că se vor face adrese către toți directorii  școlilor ce nu au autorizații sanitare și autorizații ISU. Atenție la fel de mare le-a fost cerută și organelor de poliției și jandarmilor care vor patrula în jurul școlilor. „Interesul este comun ca acei copii să aibă condiții normale în școli. Continuați controalele!”, sunt cuvintele cu care prefectul a încheiat ședința. 

 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.