Icoana zugrăvită pe stâncă atrage turiștii la Piatra Scrisă

Sute de pelerini au luat parte la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă, obiectiv turistic deosebit de important, mănăstire ce se află în Eparhia Caransebeșului.

Mănăstirea Piatra Scrisă se află la o distanța de 25 de kilometri de Caransebeș, înspre Băile Herculane şi atrage atât prin locul în care este amplasată, cât mai ales prin icoana pictată direct pe stâncă. La sărbătoarea hramului a participat şi Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, care a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară ce se află în incinta mănăstirii. Așezământul monahal a luat ființă pe un loc rânduit de Dumnezeu, deoarece tradiția locală leagă începuturile acestei mănăstiri de găsirea unei icoane zugrăvite pe stâncă.

Prima mențiune documentară, sigura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, fiind numită „Stânca Sfintei Treimi”. Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă.

Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc.

De interes:  Ignoranța costă! Mașini fără numere de înmatriculare în traficul din județul Timiș | Express de Banat

Sursa foro: drumliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.