Organizarea unei nunți poate fi un proces copleșitor uneori. În timp ce unele dintre cupluri aleg să apeleze la o agenție de evenimente pentru a-și organiza petrecerea, altele, în schimb, preferă să-și asume responsabilitățile, să știe fiecare pas pe care-l au de făcut.
Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți organiza evenimentul perfect, îți recomandăm să descoperi mai jos:
Stabilește data nunții
Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când vine vorba de organizarea nunții este data. De obicei, sezonul nunților începe primăvara târziu și se încheie toamna devreme. Astfel, dacă îți dorești să te căsătorești în această perioadă, trebuie să știi că este posibil ca furnizorii să aibă toate datele rezervate. De asemenea, dacă vrei să economisești niște bani, te poți îndrepta spre o zi de duminică.
Setează un buget
Înainte de a-ți alege rochia, verighetele sau decorul, trebuie să-ți setezi un buget, pentru a-ți forma o idee despre câți bani poți să cheltui și care este suma pe care o aloci fiecărui task. Chiar dacă părinții te ajută cu plata anumitor facturi, nu poți neglija acest aspect. Odată ce ai stabilit care este suma alocată pentru eveniment, poți începe să împarți banii spre anumite aspecte.
Stabilește numărul de invitați
După ce ai hotărât ce fel de eveniment îți dorești, poți să te ocupi și de invitații de nuntă. Chiar dacă nu știi exact numărul de invitați, îți poți alege niște modele, pe care le poți comanda. Reține că este foarte important să nu lași acest aspect pe ultima sută de metri!
Alege-ți invitațiile de nuntă
Să-ți alegi invitații de nuntă ar trebui să fie o prioritate pentru tine atunci când ai început să-ți organizezi evenimentul. Alege un model potrivit pentru stilul nunții tale și comandă-le din timp, pentru a nu risca să nu le ai în timp util pentru a le împărți.
Mergi la un târg de nunți
De asemenea, atunci când îți dorești să descoperi noutăți în ceea ce privește organizarea de eveniment, mergi la un târg de nunți. Vei găsi acolo numeroși furnizori, de la firme care oferă servicii foto, video, restaurante, branduri de ținute sau chiar verighete. În plus, poți prinde și anumite promoții, care te pot ajuta fie să economisești niște bani, fie să-i îndrepți spre alte servicii, cum ar fi o cabină foto ori un corner cu limonadă sau înghețată.
Vorbește cu alte cupluri căsătorite
Emoțiile sau panica de dinainte de eveniment s-ar putea să-și pună amprenta asupra ta, fapt pentru care n-ai vrea să scapi din vedere anumite detalii. Vorbește cu prieteni care s-au căsătorit, pune-le întrebări și roagă-i să-ți facă recomandări. Uneori, ei s-ar putea să fie cele mai bune resurse de care ai nevoie.
Citește fiecare contract
Un alt lucru important, dar pe care mulți tineri îl scapă din vedere, este citirea contractelor pe care le semnează cu furnizorii. Indiferent că vorbim de contractul pe care-l închei cu trupa care îți va cânta, cu restaurantul sau cu fotografii și videografii, citește-l cu atenție! Verifică totul și nu uita să ai în vedere anumite greșeli ce s-ar putea strecura și nu-l semna până când nu au fost corectate.
Rezervă camere de hotel pentru invitați
Indiferent că nunta are loc în orașul tău sau ai ales o altă destinație, rezervarea unor camere la hotel ar trebui să fie făcută din timp. Întreabă-ți invitații dacă își doresc să doarmă la hotel peste noapte sau, pur și simplu, rezervă niște camere orientativ, ținând cont de numărul celor care nu locuiesc în apropiere.
Totodată, atunci când ai pășit pe acest drum, acela de a-ți organiza nunta, trece totul pe o agendă, notează-ți undeva sarcinile pe care le ai de îndeplinit sau pe care le-ai îndeplinit deja. Vei vedea că îți va fi de folos mai târziu, când presiunea apropierii evenimentului își va spune cuvântul și vei fi copleșită de emoții.