Ce conține echipamentul de fotbal și cum îl alegem?

Fiecare jucător de fotbal trebuie să dețină un anumit echipament în timpul unui meci de fotbal. În timpul unui meci, arbitrul trebuie să se asigure de faptul că toți jucătorii poartă echipamentul potrivit. Echipamentul este cel care le asigură jucătorilor un joc performant și sigur deopotrivă.

Ghetele de fotbal

Există ghete special concepute pentru jucătorii de fotbal, pentru terenul sintetic. Ghetele de fotbal sunt prevăzute cu crampoane sub talpă cu scopul de a oferi o tracțiune mai bună pe terenul de fotbal. Dacă cauți ghete fotbal copii trebuie să te asiguri de faptul că alegi mărimea potrivită, că cel mic dispune de libertate de mișcare.  Crampoanele ameliorează practic stabilitatea jucătorului.

Tricoul de fotbal

Un jucător de fotbal trebie să poarte un tricou de fotbal cu mâneci lungi sau cu mâneci scurte. Echipele care joacă trebuie să poarte tricouri de culori diferite.  Și portarul tebuie să pparte un tricou de culoare diferită de cea a coechipierilor săi pentru a se diferenția de aceștia. Tricourile ideale pentru fotbal sunt cele realizate din țesături sintetice ușoare, pentru a evita transpirația în exces a jucătorilor.

De interes:  Cum sa alegeti cupe menstruale: ghidul pe care sa il urmati

Pantalonii

Un jucător poate purta orice tip de pantaloni scurți, pantaloni mai largi sau mai strâmți. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă pantalonii scurți foarte largi cu sunt cei ai jucătorilor de baschet.

Mănușile de fotbal

Mănușile de fotbal sunt destinate portarului. Acesta trebuie să poarte mănuși portar de-a lungul întregului meci de fotbal. Aceste mănuși sunt astfel concepute încât să permite o mobilitate maximă a mâinilor și degetelor. Fiecare portar poate alege dintr-o mare varietate de modele de mănuși deoarece sunt disponibile în materiale, croieli și modele diferite.

Ciorapii și șosetele de fotbal

Ciorapii și șosetele de fotbal trebuie să fie suficient de lungi pentru a acoperi tibia. De obicei, sunt realizate dintr-un material sintetic grosuț sau dintr-un bumbac mai greu.

Tibiere

În cadrul unui meci de fotbal jucătorii aleargă aproape în continuu. În timpul jocului jucătorii se pot răni sau învineți la tibie sau la gleznă. Tibia este extrem de vulnerabilă de aceea tibierele nu ar trebui să lipsească din echipamentul unui jucător de fotbal.

De interes:  Sisteme solare - tot mai populare în societatea modernă

Vremurile se schimbă și veți vedea jucători care își pun alte tipuri de echipament. Singura limită stabilită de FIFA este că niciun jucător nu are voie să poarte echipament suplimentar care ar putea reprezenta un pericol pentru el sau pentru alți jucători. Echipamentul de protecție include căști, șepci, apărători de gură, genunchiere și cotiere.

Dacă vrei să profiți din plin de meciul de fotbal alege o pereche de ghete fotbal sală confortabile, ideale pentru a te ajuta să construiești fiecare atac în parte spre poarta adversă și pentru a-ți pune în valoare viteza. Toate echipamentele destinate fotbalului trebuie să fie relativ ușoare pentru a le permite jucătorilor o performanță deosebită pe întreaga durată a meciului. Acest tip de echipament se concentrează în general pe mișcările libere și pe confort ca o necesitate. În general, echipamentul de fotbal este același pentru bărbați și femei. Singura diferență este, probabil, dimensiunea și, poate, prețul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.