Primarul Reșiței acuză Guvernul Dăncilă că a secătuit bugetul local, motiv pentru care a fost obligat să concedieze angajați și să țină societățile din subordine la limita existenței.

Datoriile municipalității către societățile din subordine și nu numai au aprins spiritele în Consiliul Local Reșița. Deranjat de întrebările legate de situația financiară a Primăriei, venite din tabăra social-democrată, Nelu Popa s-a aprins. A dat cărțile pe față, deși, în mod evident, nu și-ar fi dorit să prezinte o situație care poate îngrijora și descuraja. CET-ul are de recuperat vreo 6 miliarde de lei vechi, iar societatea de transport, vreo 17! Cei mai mulți bani îi datorează celor două societăți chiar Primăria Reșița. „Așa este, avem datorii de vreo 5 milioane de lei, din care jumătate sunt numai la instituțiile noastre! Suntem în vrie, de un an nu ne revenim, am mărit taxele și impozitele, am dat 60 de oameni afară din Primărie și nu reușim să ne revenim. Pentru că ni s-au furat banii! Ni s-au furat bani! O treime din impozitul pe venit ni s-a furat atunci când s-a redus impozitul pe venit în România de către Guvernul PSD, de la 16 la 10 la sută, ni s-a furat o treime din impozitul pe venit! După aceea ni s-au băgat pe gât și persoanele cu handicap și însoțitorii acestora și ni s-au mai furat 1,5 milioane de lei. Suntem în derapaj, derapăm și nu reușim să ne revenim! La 31 decembrie aveam 7,9 milioane de lei datorii și acum suntem undeva la 4,5 – 5. Recuperăm, dar greu, foarte, foarte greu!”, a avertizat primarul Popa.

De interes:  Beneficiile pestelui cumparat de la o pescarie online

Referitor la structurile din subordine, edilul-șef a explicat că, automat, și acestea o duc greu. Iar, în final, cei care au de suferit sunt cetățenii orașului. „Am preferat să nu dăm bani la entitățile noastre, să le ținem cu perfuzii, cât să nu moară. Facem capitalism de tip cangurian, salturi cât mai mari, cu punga goală. Poate vine alt guvern și se uită la noi cu ochi puțin mai blajini. O ducem greu, foarte greu”, a mai spus primarul Reșiței.

Liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, nu e la fel de îngrijorat. „Cred că exagerează. A dat 60 de oameni afară, dar a continuat să angajeze oameni”, a spus Sabo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.