Bugetul municipiului Caransebeș a fost aprobat în ședința de lucru de astăzi, cu surprize pentru primarul Felix Borcean, căruia încă o dată i se demonstrează că este lăsat singur de către colegii liberali. Cu toate astea, edilul spune că nu este nicio problemă, pentru că pe parcursul anului se pot face rectificări.

Cei care au venit cu un amendament la buget au fost social-democrații, care, prin vocea consilierului Valentin Dascălu, au dorit să fie alocate fonduri pentru amenajarea trotuarelor din zona Parcului Dragalina până în Parcul Teiuș, amendament care însă nu a primit girul liberalilor. „Vă împotriviți unei investiții care ajută pe toți caransebeșenii. Ce o să zică oamenii când văd că dumneavoastră nu vreți trotuare?”, i-a întrebat Dascălu pe liberali.

Când a venit rândul amendamentelor liberalilor, care au fost citite de către președintele de ședință, viceprimarul Marius Isac, atât primarul, cât și consilierii PSD au rămas doar spectatori, însă pentru puțin timp, pentru că Florin Bogdea și colegii de partid au sărit cu întrebări. „L-ați consultat pe primar când ați făcut amendamentele astea? Cum ați lucrat la buget? Cu cine? Așa, fără a vă consulta cu nimeni? Este strigător la cer!”, a menționat Bogdea, care a mai adăugat că liberalii folosesc Consiliul Local pentru răzbunare.

De interes:  urmează vijelii, grindină și temperaturi scăzute

Amendamentele, mai multe la număr, au făcut referire la mutarea unor sume de la unele capitole la altele, printre care tăierea de la cultură, care include bugetul Casei de Cultură, și adăugarea la proiectul de susținere a contractelor de finanțare pe sport.

Valoarea totală a bugetului municipiului Caransebeș aprobat de către consilierii liberali majoritari în CL este de 45.543.000 de lei, cheltuielile ridicându-se la 51.538.000 de lei. Diferența reprezintă execedentul bugetar de anul trecut, în valoare de 6.004.000 lei.

„Aceste modificări la proiectul de buget nu au fost discutate cu mine, nu am înțeles schimbările și unde s-au dus banii, se vorbea de cultură, dar cred că era vorba de Casa de Cultură, se vorbea de reparații, de investiții, mă rog, o să studiez exact ce au dorit cu aceste schimbări Marius Isac și compania. Eu am serioase îndoieli… Cred că 80% din consilierii locali au înțeles ce a fost cu aceste permutări de sume. Evident că este un joc politic bicolor în Consiliul Local Caransebeș, sper eu să fie doar înspre binele comunității. Rămân la concluzia că sunt în continuare două tabere în Primăria Caransebeș, dar eu alături de Marius Isac am lucrat bine și probabil că a avut motivele lui dacă nu s-a consultat cu mine”, a concluzionat cu diplomație primarul Felix Borcean.

De interes:  Universitatea de Vest din Timișoara, în sprijinul tinerilor romi privați de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.