Este esențial ca toți proprietarii de animale de companie să fie atenți atunci când aleg hrana pentru pisicile lor. Multe alimente pentru pisici conțin adaosuri de coloranți, arome și conservanți artificiali care pot fi dăunătoare pentru pisica dumneavoastră, mai ales dacă aceasta este mai sensibilă. Acest articol va oferi detalii despre ceea ce trebuie evitat atunci când alegeți hrana pentru pisici, pentru a vă păstra pisica fericită și sănătoasă.

I. Coloranți artificiali

Multe alimente pentru animale de companie vor avea coloranți artificiali adăugați pentru a da produsului o nuanță atractivă sau pentru a-l face să pară mai apetisant. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să nu fie întotdeauna sigure pentru pisica dumneavoastră, deoarece unele animale sunt mai sensibile decât altele și pot suferi de o reacție alergică sau chiar mai rău dacă consumă alimente cu prea mulți coloranți artificiali adăugați în ele. Cel mai bine este să verificați eticheta înainte de a face o achiziție și să evitați orice produs care conține coloranți artificiali care pot provoca probleme de sănătate pentru pisici, cum ar fi alergii sau iritații ale pielii, erupții cutanate sau urticarie. Chiar dacă coloranții naturali pot costa mai mult, merită costul suplimentar, deoarece sunt opțiuni mult mai sigure și nu vor pune în pericol sănătatea animalului dumneavoastră de companie din cauza posibilelor efecte secundare cauzate de coloranții artificiali. 

II. Aromele artificiale

Un alt ingredient frecvent întâlnit în multe alimente pentru pisici sunt aromele artificiale, care sunt folosite pentru a da un gust mai bun alimentelor pentru animale de companie – dar nici acestea nu sunt neapărat sigure! Acest lucru se datorează faptului că unele dintre ele pot conține ingrediente cum ar fi glutamatul monosodic (MSG), care a fost asociat cu provocarea de reacții adverse, cum ar fi vărsături, diaree și chiar convulsii la pisici, astfel încât este mai bine să fie evitat complet ori de câte ori este posibil. Aromele naturale sunt o opțiune mult mai sănătoasă pentru pisici, așa că vezi aici mâncare bună pentru pisici, de la Hornbach.ro pentru că merită să cauți produse care folosesc ingrediente naturale în loc să te bazezi pe cele sintetice. Acestea ar putea dăuna în timp sănătății animalului dumneavoastră de companie dacă sunt consumate regulat – chiar dacă ar putea fi mai gustoase!

III. Conservanți artificiali

Nu în ultimul rând, un alt lucru important la care oamenii trebuie să se uite atunci când aleg o hrană pentru pisici este dacă aceasta conține sau nu conservanți artificiali precum BHA sau BHT. Studiile au arătat că acești compuși pot cauza potențiale riscuri pentru sănătate, cum ar fi creșterea tumorilor canceroase și afectarea ficatului, așa că trebuie evitate cu orice preț! Din fericire, există o mulțime de conservanți alternativi disponibili care nu prezintă astfel de riscuri, cum ar fi vitamina E (tocoferol), vitamina C (acid ascorbic) și extract de rozmarin – toate acestea sunt alegeri mult mai sigure care nu vor pune în pericol în mod inutil bunăstarea iubitei dumneavoastră feline! 

În concluzie, atunci când cumpărați hrană pentru pisici, merită să acordați o atenție deosebită la ceea ce a fost adăugat în produs – atât ingrediente naturale, cât și sintetice deopotrivă – înainte de a lua o decizie de cumpărare, astfel încât să știți exact cu ce vă hrăniți iubitul dvs. prieten blănos! De asemenea, ar trebui să încercați să evitați, pe cât posibil, produsele care conțin coloranți, arome și conservanți artificiali, din cauza riscurilor potențiale asociate acestora. În schimb, optați pentru alternative mai sănătoase, cum ar fi coloranții, aromele și conservanții naturali, ori de câte ori este posibil! Este, de asemenea, o idee bună să țineți cont de orice sensibilitate pe care pisica dvs. ar putea să o aibă înainte de a face o alegere, astfel încât să puteți fi siguri că îi oferiți doar o nutriție de calitate, fără efecte secundare inutile cauzate de aditivi sintetici care ar putea să îi afecteze sănătatea în timp!

 

De interes:  Startdecor.ro isi lanseaza propriul marketplace

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.