În acest sfârșit de săptămână, Casa de Cultură Moldova Nouă a fost gazda evenimentului „Mie-mi curge Dunărea”, o competiție de recitat poezii, aflată la prima ediție.

Aproximativ 50 de copii, repartizați pe categorii de vârstă: 6-10 ani și 11-14 ani, au fost protagoniștii care au urcat pe scena instituției culturale de la malul Dunării, cu ocazia concursului de recitat poezii „Mie-mi curge Dunărea”. Sub îndrumarea cadrelor didactice din structurile Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” (înv. Carmen Băban, prof. Adriana Popovici), dar și a Liceului Teologic Baptist Reșița, Secția Moldova Nouă (Maria Albu), tinerii au încercat să lase emoțiile de-o parte și să le arate celor din jur că sunt capabili să transmită cele mai puternice emoții/stări prin intermediul versurilor.

Timp de o oră și jumătate (durata concursului), micuții au arătat o atracție aparte vis-a-vis de versurile următorilor poeți: Mihai Eminescu, Elena Farago, George Coșbuc, Ana Blandiana, George Topârceanu, Gianni Rodari etc.


Ca în orice competiție, și aici, juriul, alcătuit din Andreea Grecu Stoianovici (prof. lb română, LTCD), Soica Damian (prof. lb română, LTCD), Maricica Miloievici (poetă contemporană de la malul Dunării) și Dorin Tismănariu (directorul Casei de Cultură Moldova Nouă), a avut o misiune grea. Deși fiecare participant a dat tot ce a putut mai bun, la final podiumul și mențiunile au mers la:

De interes:  Inchiriaza un camion cu macara pentru incarcaturi grele

Categoria 6-10 ani

Vlad Câmpeanu, locul I („Curge Dunărea”);
Corina Popovici, locul II („Câți că voi!”, George Topârceanu);
Țundrea Luca Emanuel, locul III („Scrisoarea III, Mihai Eminescu);
Răzvan Stamatoiu, Mențiune I („Doi frați cuminți”, Elena Farago);
Rebeca Rocaș, Mențiune II („Ce miros au meseriile”, Gianni Rodari);
Maria Nicole Novăcescu, Mențiune III („Lăcrămioare”, Vasile Alecsandri).

Categoria 11-14 ani:

Alexandru Iliuță Toran, locul I („El Zorab”, George Coșbuc);
Ioan Olariu, locul II („Revedere”, Mihai Eminescu);
Ana-Maria Orleanu („Gândăcelul”, Elena Farago);
Luka Adrian Miodrag Popovici, Mențiune I („Scrisoarea III”, Mihai Eminescu);
Irina Pulbere, Mențiune II („Miorița”);
Cristina Mașec, Mențiune III („O, rămâi”, Mihai Eminescu).

Câștigătorii concursului au beneficiat de premii în cărți, iar toți ceilalți participanți au primit din partea Casei de Cultură câte o diplomă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.