Bani pentru activități extrașcolare! Elevii care iubesc altceva decât matematica și limba română, premiați de municipalitatea lugojeană

Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Local Lugoj continuă programul de oferire a burselor municipale, festivitatea de acordare a acestora pentru semestrul I al anului școlar 2018 – 2019 fiind programată miercuri, 22 mai, de la ora 13.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

În conformitate cu Regulamentul de acordare a burselor municipale, aprobat de Consiliul Local Municipal Lugoj, pentru înscrierea în program este necesar ca elevii din clasele V-XII să participe la cel puțin o activitate extracurriculară.

În funcție de specificul activităților extracurriculare desfășurate de elevi, bursele municipale sunt împărțite în două categorii – burse municipale civic-culturale și burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelență – în valoare de 100 lei/lună, de performanţă – în valoare de 75 lei/lună și de merit – în valoare de 50 lei/lună.

Elevii care s-au înscris în program au optat pentru categoria de bursă, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale obținute, conform unui algoritm de calcul, din performanțele educaționale și activitatea extracurriculară.

De interes:  Inca nu ti-ai ales frizeria din Cluj-Napoca?

Pe baza situațiilor transmise de Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ de stat de pe raza municipiului, Primăria Lugoj a aprobat acordarea următoarelor categorii de burse municipale: 43 de burse civic-culturale, din care 14 burse de excelență, 14 burse de performanţă, 15 burse de merit, respectiv 27 de burse sportive, din care 13 burse de excelență, 13 burse de performanţă şi o bursă de merit.

Suma totală alocată burselor municipale pentru semestrul I al anului şcolar 2018-2019 este de 27.6250 lei, din care 16.000 lei pentru bursele municipale civic-culturale şi 11.625 de lei pentru bursele municipale sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.