Tot mai murdar! Sume derizorii pentru curățenie alocate la Lugoj, din bugetul local

Orașul va fi din ce în ce mai murdar, cred consilierii locali lugojeni, după ce au studiat alocările bugetare pentru salubritate pentru 2019.

Aceștia au reclamat că banii alocați de executivul lugojean pentru curățenia domeniului public sunt suficienți doar pentru măturarea zonei centrale și a cel mult două străzi în cartierele municipiului.

„Suma pentru salubritate este derizorie în raport cu starea în care se află orașul, care va fi din ce în ce mai murdar. Din materialul prezentat reiese că se vor mătura câteva străzi din zona centrală și una, cel mult două, prin fiecare cartier. Degeaba spuneți că ați mărit de patru ori sumele pentru salubritate, de când sunteți primar, orașul este de 10 ori mai murdar față de cum era înainte. Cine vă oprește să triplați sumele pentru salubritate”, a spus Bogdan Blidariu, consilier PNL.

Acesta a propus printr-un amendament suplimentarea sumei de 1.000.000 de lei prevăzută în buget, cu 1.500.000 de lei, prin diminuarea sumelor alocate pentru vopsirea pasarelei pietonale din Cotu-Mic și repararea trotuarelor. Inițiativa, la fel ca toate amendamentele propuse de opoziție, nu a avut nicio șansă să fie aprobată, fiind respinse de PSD+ALDE.

De interes:  Meciul Deceniului s-a jucat sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu”! Cosmin Contra și marii fotbaliști români, împreună pentru o cauză nobilă | Express de Banat

Primarul Lugojului, prezent în sala de ședințe, a respins ideea că municipiul pe care îl administrează este murdar și neîngrijit, arătând spre orașele mai mari conduse de primari PNL. „Nu-i adevărat că orașul este de 10 ori mai murdar. De când sunt primar, am crescut de patru ori sumele pentru curățenie. Uitați-vă ce e la Timișoara, cum e la Reșița. Orașul arată bine”, a spus Francisc Boldea.

Acesta s-a enervat când Blidariu i-a reproșat că prin dispozițiile date nu se mătură străzile din oraș și nu se face suficientă curățenie. „Nu ți-e rușine, eu dau dispoziție la măturat, eu sunt primarul orașului! Curățenia o face Salprestul”, a replicat Boldea.

Dincolo de disputele politice, mai mult sau mai puțin tăioase, realitatea arată că Lugojul are probleme cu curățenia domeniului public, lucru scos în evidență prin numeroase sesizări pe cea mai nouă aplicație telefonică smart lansată de administrația locală în Lugoj, la 1 aprilie, prin care lugojenii pot reclama problemele din cartiere. Mai mult, în ultima perioadă, în Lugoj au fost organizate numeroase acțiuni publice de curățenie la care au luat parte elevii din oraș și unii dintre consilierii locali lugojeni sau membri ai partidelor din opoziție, de fiecare dată fiind adunate cantități semnificative de resturi aruncate la întâmplare peste tot.

De interes:  Viața de artist văzută prin ochi de copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.