Plimbările scurte și dese, cheia concediilor fericite

Un concediu la timpul lui este balsam pentru suflet. Oamenii muncesc un an întreg și vara așteaptă cu nerăbdare să își ia concediu, o vacanță în care își pun toate speranțele. După un an obositor de concentrare pe muncă și iar muncă, ei caută odihnă, relaxare, distracție, cultură și experiențe noi, pe care să le trăiască într-o săptămână sau două. Din păcate, acest sistem funcționează pentru puțini. Când dozezi „porții” mai mici de concediu, în plecări de week-end, ieșiri după muncă, timp de odihnă cu familia ori prietenii, îți hrănești sufletul corect, iar atunci când vine concediul de vară, nu mai ai nevoie timp suplimentar pentru a-ți reveni din el.

Noi îți propunem cum să planifici astfel de ieșiri și plimbări (poate city break-uri, în funcție de buget), astfel încât să poți fi mereu cu bateriile încărcate, chiar și când pleci în concediu. Ai nevoie doar de o agendă și un pix în care să notezi, să notezi, să notezi.

 

  1. Fă o listă cu locuri de văzut în apropiere

Începând de la locuri noi din orașul tău – parcuri, localuri, muzee de vizitat – la cele apropiate de acesta. Cum, de exemplu, un bucureștean poate face excursie de o zi până la Mogoșoaia sau la Comana, ori un brașovean poate da o fugă până la Poiana Brașov sau orice altă stațiune din proximitate, așa și tu poți căuta destinații relaxante pe lângă casa ta. Când spunem apropiere, ne referim cu adevărat la locuri din imediata vecinătate, locuri care sunt la maxim o oră de condus distanță și vin cu un potențial uriaș. Acest lucru presupune un cost redus și timp salvat, amintiri noi și cu totul alt peisaj. Poți gândi această ieșire de o zi sâmbăta, iar duminica rămâne pentru odihnă – astfel, ți-ai încărcat complet bateriile. Așadar, fă o listă cu fiecare loc din apropierea ta ce merită vizitat, unde nu ai mai fost, unde îți este dor să mergi și verifică mereu pagina respectivă.

De interes:  Cum să-ți faci studenția mai ușoară

 

 

  1. Gândește-te la zile tematice

Acestea pot fi: de aventură, de încercat ceva nou de mâncare, de plimbări la pas prin orașul tău, de spa sau masaj, de bălăceală sau de petrecere. În funcție de nevoile tale și ale celor dragi ție, poți organiza săptămânal sau lunar astfel de ieșiri. Setează-ți un buget pentru fiecare activitate și încearcă să menții un echilibru. Dacă o dată ai fost într-un parc de aventură, ori la cățărări sau astfel de activități, altă dată poți merge la o plimbare pe jos în propriul oraș – e gratis.

 

  1. O dată la câteva luni, un city-break la buget redus este bine primit

Notează-ți în agendă ce orașe ai vrea să vizitezi și stai cu ochii pe companiile aeriene pentru bilete foarte ieftine. În funcție de acestea, poți găsi și cazare bună pe platforme ca Air Bnb sau Booking. Dacă îți rezervi două nopți, ai 3 zile în care te poți bucura din plin de vibe-ul orașului, de muzee și mâncare locală, sau te poți relaxa în vreun parc. Astfel, îți potolești pofta de cunoaștere și de spargere a rutinei.

De interes:  Usi si ferestre din PVC - un plus de valoare pentru casa ta

 

  1. Planifică-ți în avans timpul liber

Notează-ți zilele tale libere, de la stat, concediul disponibil, ce weekenduri ai numai pentru tine și ai tăi și începe să planifici – care este recomandat pentru odihnă și relaxare, care să fie pentru distracție și petreceri și tot așa. În acest fel, poți crea un echilibru în felul în care îți petreci timpul liber.

 

  1. Formează-ți un stil de viață echilibrat, în care să te bucuri de tot ce ai nevoie în mod normal

Astfel, te vei bucura cu adevărat de un concediu mai lung, cu drum obositor, activități nenumărate și te vei putea întoarce liniștit acasă, fără să simți că ai mai fi avut nevoie de minim o lună de vacanță. Dacă pe parcursul anului știi să îți gestionezi timpul, să te odihnești și să te distrezi, vacanța va fi și ea mai relaxată, fără să ai presiunea de a încerca tot pentru o experiență completă. Sfat: încadrează-ți vacanța în așa fel încât când te întorci să mai ai o zi sau două libere pentru despachetat, adaptat la programul normal, de acasă și o revenire treptată la normal. Încă un sfat: să ai așteptări realiste de la un concediu – el nu poate să îți rezolve problemele sau să îți ofere odihnă, dacă te suprasoliciți și acolo.

Pentru un concediu reușit este bine să ai idee de bugetul disponibil, de ce activități vrei să faci, ce să vizitezi și unde să mănânci. O simplă listă, un itinerariu și un plan de buget te pot ajuta să nu ratezi nimic, să nu risipești bani și să te întorci dintr-o vacanță cu adevărat bună.

De interes:  Fertilizări in vitro la viitoarea maternitate a Consiliului Județean Timiș. Pas important pentru proiect

Cum în bagaje ai nevoie de ceva mic și ușor de folosit, noi îți propunem o agendă perfectă pentru planificat vacanțe și notat idei de ieșiri prin apropiere.

Unika este cel mai mare producător de agende și mape din piele din România. Pe site-ul lor găsești zeci de modele diferite, ce pot fi personalizate, datate sau nedatate și în variante diferite de culoare. Cea mai potrivită variantă pentru călătorii este agenda Square.

Deschiderea la 360 de grade este caracteristica ce face această agendă confortabil de utilizat și practică. Este travel friendly, datorită formei și a dimensiunii, iar formatul pătrat este unul prietenos în utilizare, care oferă, în același timp, spațiu generos pentru notițe.

Materialul de copertă este termosensibil și oferă posibilitatea de imprimare timbru sec de o calitate premium și contrast puternic vizibil.

Ai 192 de pagini offset alb în care să te pregătești de călătoriile tale, prinse pe spiră metalică. Coperta este tare, din material eco termo-natura, cu colț rotund și deschidere la 360 de grade. Găsești această agendă în mai multe variante de culori: gri, verde, bej și albastru.

Alege agenda potrivită ție pe Unika și pregătește-te de un concediu memorabil!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.