Guvernarea haotică a PSD și rezultatele dezastruoase, în ochii liberalului Pirtea!

Experți independenți de la BNR și un raport de la FMI îl determină pe Marilen Pirtea să arate cu degetul spre Guvernul Dăncilă și PSD. Eficientizarea și transparența cheltuielilor publice, îmbunătățirea activității ANAF, fonduri europene intens accesate și salarii ce asigură productivitatea sunt ținte principale pentru o remediere a situației actuale din economia românească.

După ce FMI face public un raport economic, vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, își spune punctul de vedere:„În urma unui dezmăț bugetar finanțat din împrumuturi tot mai scumpe, începutul lunii septembrie amplifică semnele despre sănătatea precară a economiei românești. După ce experții independenți precum domnii Lucian Croitoru și Eugen Rădulescu, de la BNR, au indicat public existența unor premise ale declanșării crizei fiscal-bugetare, determinate de politica haotică a Guvernului Dăncilă, un nou document oficial de la FMI vine să confirme imaginea unui dezmăț bugetar finanțat din împrumuturi tot mai scumpe. Documentul discută despre o schimbare de abordare în politica fiscală, explicând trecerea dinspre o politică prociclică spre una anticiclică. Economiștii știu bine că, în perioade precriză, deficitul bugetar trebuie redus, pentru o consolidare fiscală. FMI discută în termeni generali despre eficientizarea cheltuielilor publice și o mai bună transparentizare a acestora, dar și despre creșterea investițiilor publice, care în ultimii ani de Guvern PSD au cunoscut un trend descrescător. Este un document deosebit de relevant, despre economia reală a României”.

Totodată, acesta vorbește și despre activitatea ANAF, mai exact, eficientizarea și informatizarea activității, considerând că „acum este sub nivelul programat”„Conform FMI, se recomandă creșterea capacității instituțiilor și companiilor de a absorbi fonduri europene și asigurarea construirii infrastructurii de calitate. Totodată, se arată că este necesară implementarea de politici salariale care să asigure creșterea productivității. Majorarea dobânzii pe fondul unei inflații care a depășit constant ținta, în paralel cu o flexibilizare a cursului de schimb, pentru a putea absorbi mai ușor șocurile externe, este o altă măsură despre care vorbește FMI. În final, dar nu în ultimul rând, FMI recomandă susținerea luptei împotriva corupției.”

Faptul că guvernarea haotică a PSD a vulnerabilizat economia și a afectat statul de drept este ceea ce PNL susține de doi ani și jumătate. Iresponsabilitatea PSD a pus economia României într-o postură vulnerabilă în eventualitatea unei recesiuni”, subliniază deputatul Marilen Pirtea.

De interes:  Peste 50 de milioane de lei! În primăvară se deschide șantierul la drumul ce leagă Timișoara de Autostrada A1

Vicepreședintele liberal conchide: „Este mare nevoie de oameni capabili și profesioniști, care să asigure funcționarea acestui stat, iar aceștia nu se regăsesc la PSD, ci în opoziția actuală, care poate garanta o abordare economică în spiritul bunei guvernări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.