„Acasă” are, pentru toată lumea, o însemnătate puternică. De când începi să poriectezi casa, ori să o renovezi, te gândești la cele mai bune materiale și variante pentru a crea un cămin trainic și sigur pentru tine și familia ta. Acasă trebuie să fie locul în care să te simți cel mai în siguranță, unde toate problemele dispar și te poți destinde în liniște, fără griji.

Sunt multe moduri prin care să îți pui casa la punct în acest sens. Noi îți prezentăm numai câteva, pe cele de bază, dar tu îți poți face temele și poți adăuga astfel de măsuri de siguranță, în așa fel încât să creezi cel mai sigur loc pe care îl știi.

  1. Ai atenție sporită la instalația electrică – întrerupătoare automate (siguranță)

Din păcate, multe accidente au luat naștere din cauza unor instalații electrice precare, ce nu făceau față suprasolicitării și au dus la scurtcircuit. Din fericire, în ultimii ani, tehnologia a evoluat și a adus niște dispozitive speciale care să oprească alimentare la curent electric atunci când are loc în caz de scurtcircuit. Acestea se numesc întrerupătoare automate (siguranțe) și pot salva casa ta în multe situații.

De asemenea, întrerupătoare automate (siguranțe) sunt proiectate să oprească scurgerea de electricitate atunci când o persoană se curentează, devenind foarte importante pe partea electrică a casei.

De interes:  Dosar penal pentru tupeu! Baia în fântâna cinetică poate „costa” până la 2 ani de închisoare!

Pe Dinamic Electric ai la dispoziție o gamă foarte largă de întrerupătoare automate (siguranțe) care să se potrivească nevoilor tale și ale casei tale. Alege, alături de un profesionist, ceea ce ai nevoie pentru casa ta.

  1. Instalează-ți sisteme de alarmă

Este bine ca totul să fie păzit și tu să ai un sistem de avertizare în cazul nefericit în care cineva intră în casa ta și atentează la bunurile tale. Alăturat unor camere de supraveghere, acest sistem te poate feri de spărgătorii de locuințe și îți poate oferi și dovezi în caz de urgență. Un sistem de alarmă cu senzori și iluminare este foarte bun pentru a te asigura că ești în siguranță în casa ta.

  1. Materiale și mobilier sigure

Probabil nu te-ai gândit, dar o casă sigură este una în care ai cele mai mici șanse de evitare a accidentelor. De aceea, se recomandă tipuri de gresie antiderapantă, covoare fixate pe podea, preșuri cu ventuze pentru baie și mobilă fixată în pereți. Cea din urmă este un real plus în ceea ce privește siguranța, mai ales în caz de cutremure, dar și pentru rezistență sporită în caz de încărcare cu greutăți. Măsurile extra pentru mobilă, în așa fel încât aceasta să fie bine fixată, ușile și rafturile să nu cedeze ușor, pot salva vieți fără să ne dăm seama, mai ales când avem copii energici prin casă.

  1. Casă smart prin smartphone
De interes:  Avantajele dating-ului online: cum sa gasesti un partener

Evoluția tehnologiei a adus la tot felul de aplicații și asistenți digitali care să te ajute să ai un control mai bun asupra anumitor elemente ale casei tale, făcând totul mai sigur pentru tine și cei din jur. De la senzori pentru inundații la termostat și corpuri de iluminat ușor de controlat din aplicații mobile, toate contribuie la o prevenire a consumului inutil de energie ori ajută la evitarea unor accidente. Să poți opri alimentarea la curent de la distanță pentru unele aparate, să setezi temperatura din casă dintr-o aplicație și să știi fiecare parametru de confort din casă te face cu adevărat stăpân pe un cămin sigur.

  1. Ai grijă și de exterior!

Fie că stai la casă ori la bloc, ai nevoie de atenție și în afara acesteia. De la supravegherea curții sau a parcării prin camere video, la iluminat cu senzori în dreptul porții sau scării de bloc și până la interfoane performante, cu cameră video, care să îți permită să vezi cine vrea să te viziteze.

De interes:  Cazare Belis, visul alpin al oricarui orasean

De asemenea, te ajută mult și dacă investești într-un sistem bun de degivrare, potrivit îndeosebi celor ce locuiesc la casă, pentru a ajuta la topirea zăpezii și a gheții de pe casă, fără formarea țurțurilor. Astfel, nu te mai expui nici pe tine, nici pe ceilalți, la un adevărat pericol.

În afară de plăcerea de a ne decora casa frumos și de a o amenaja conform gusturilor și nevoilor noastre, măsurile de siguranță sunt mai mult decât un moft când punem la punct căminul nostru. De la nevoia de securitate, la cea de a avea instalația bine pusă la punct și de a face din fiecare colț un loc sigur, toate sunt posibile printr-o bugetare pusă bine la punct.

Așa cum te gândești foarte mult ce nuanță ai vrea să ai în dormitor, așa ar fi bine să alegi și cum să faci din casa ta cel mai sigur loc de pe Pământ. Sau de pe strada ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.