Astăzi, 2 septembrie 2020,poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale.

In urma desfășurării acțiunii, au oprit în trafic, pe comunicaţia Deta-Ghilad-Ciacova, un autoturism marca Chevrolet, condus de un cetăţean sirian, rezident pe teritoriul României, având ca pasageri patru cetăţeni străini de sex masculin.

Din cauza faptului că persoanele în cauză nu și-au justificat prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Egipt, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei cu ajutorul şoferului sirian.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei patru pasageri şi de trafic de migranţi faţă de şoferul sirian. Totodată, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu prounere de arestare preventivă.

De interes:  Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.