Astăzi, 2 septembrie 2020, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

In această acțiune , polițiștii de frontieră au oprit pe DN 6, între localităţile Remetea Mare şi Izvin, un microbuz marca Mercedes, condus de cetăţeanul român N.N., în vârstă de 29 ani, având ca pasager un alt cetăţean român, P.R., în vârstă de 28 ani.

In același timp, in mijlocul de transport se mai aflau, în calitate de pasageri, alţi 25 de cetăţeni străini.

Din cauz afaptului că nu și-au justificat prezenţa în zonă, persoanele în cauză, fiind  toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni turci şi au vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani. Cei doi români au declarat că urma să îi transporte pe cetăţenii străini până în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de persoană, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei.

De interes:  O bătrână deposedată prin violență in plină stradă , la Timișoara!

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii turci şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni români.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.