Pas întins spre medalii! Mărşăluitorii reşiţeni, de 11 ori pe podiumul Naţionalelor de la Buziaş

Campionatul Naţional de 35 km masculin şi 10 km feminin pentru seniori şi tineret, ultima competiţie de marş a sezonului, a consemnat o premieră, oraşul bănăţean Buziaş fiind pentru întâia oară gazda unui concurs de marş de o asemenea anvergură. Se poate spune că sportivii  reşiţeni s-au simţit ca acasă, întrucât cantonamentele mărşăluitorilor de la CSM şi CSU Reşiţa se desfăşoară de ani buni la Buziaş. Cu avantajul “terenului propriu”, reprezentanţii şcolii reşiţene de marş şi-au adjudecat 11 medalii: 4 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz. Un bilanţ foarte bun, apreciază antrenorul Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa.

“Sportivii care au reprezentat cluburile Municipal şi Universitatea Reşiţa au obţinut şi de data aceasta medalii frumoase pentru oraşul nostru. Am reuşit să ne păstrăm titlul naţional la individual seniori, prin Marius Cocioran, care a reuşit în acelaşi timp un record naţional în această probă.  La categoria tineret, titlul a fost câştigat de asemenea de un sportiv de la CSM-CSU Reşiţa, Remus Rădoi, şi el cu un nou record naţional. Pe locul doi la seniori a venit Narcis Mihăilă, cu un timp destul de bun, dar, din păcate, cu mici probleme de medicale. Până la urmă a dus totuşi cursa până la capăt şi a obţinut titlul de vicecampion al ţării.  Echipa de seniori băieţi, formată din Marius Cocioran, Narcis Mihăilă şi Atila Balogh,  a reuşit să se claseze pe locul I. Echipa a doua a clubului Universitatea Reşiţa, cea de tineret, a cucerit titlul la această categorie de vârstă şi medalia de argint la seniori. Din echipa de tineret au făcut parte: Remus Rădoi, campionul de la tineret individual, Ionuţ Pleşu, vicecampionul de la tineret, şi Samuel Poliţă, cel care a obţinut locul trei la tineret individual. Practic, întreg podiumul de la individual tineret a fost ocupat de reprezentanţii CSU Reşiţa, care s-au evidenţiat, cum spuneam, şi ca echipă.  Fetele au reuşit să se claseze pe locul doi la senioare, prin echipa formată din Mihaela Puşcaşu, Lăcrămioara Căruceriu şi Loredana Cocoş. În acelaşi timp, am luat medalii la individual, prin sportivele care sunt în dublă legitimare cu CS Unirea Alba Iulia. Mă refer aici la Mihaela Acatrinei şi Ana Rodean, care au reuşit să ocupe locul doi, respectiv trei, la senioare. Pe ansamblu, suntem mulţumiţi de aceste rezulate, ele ne dau speranţe în perspectiva următorului sezon, în care sperăm că se vor desfăşura şi Jocurile Olimpice. Sperăm că Reşiţa va avea unul sau doi reprezentanţi la mare competiţie”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

De interes:  Incediu in localitatea Sânandrei in urma unei explozii declanșate la roata unui autotren !

La 37 de ani, Marius Cocioran trăieşte a doua tinereţe sportivă. Noul campion şi recordman naţional al probei de 35 de km se simte în formă şi aşteaptă cu optimism competiţiile care îi pot aduce o nouă calificare la Olimpiadă. Naţionalele de la Buziaş i-au adus lui Marius o dublă bucurie: ca sportiv, dar şi ca antrenor.

“Pot să spun că sunt foarte fericit. Ca sportiv, am reuşit să obţin din nou titlul de campion naţional, dar şi un record naţional într-o probă mai nouă. Dar mai fericit m-a făcut unul dintre sportivii mei, Remus Rădoi, care a obţinut şi el titlul de campion naţional şi un nou record naţional la categoria tineret. A făcut o cursă foarte bună, sunt foarte mulţumit de el. Mă bucur de asemenea pentru celălalt sportiv al meu, Samuel Poliţă, care a obţinut locul trei la tineret. Campionatul Naţional de la Buziaş a fost foarte frumos din toate punctele de vedere. Organizarea a fost la înalţime, având în vedere că a fost şi din scurt totul, adică în ultimul moment s-a decis ca evenimentul să se ţină la Buziaş. În ceea ce priveşte vremea, putem spune că că a ţinut cu noi. A fost înnorat, a mai şi plouat puţin, dar nu a fost foarte frig. Timpul pe care l-am scos este de 2 ore, 40 de minute şi 48 de secunde, care înseamnă  un tempo de 4 minute 35 de secunde pe km. Cu acest tempo pe distanţa de 50 km, se poate realiza baremul pentru Jocurile Olimpice. Pot spune că am mers pe tempo-ul de barem. Sigur că mai este puţin de muncă, 35 de km nu sunt 50 de km, dar sunt optimist”, a declarat Marius Cocioran.

De interes:  În Luna Plantării Arborilor, Romsilva va planta 20 de milioane de puieți forestieri

Remus Rădoi, noul campion naţional şi recordman de tineret pe distanţa de 35 de km, a recunoscut că spera să facă record pe noua distanţă.

“Pot spune că sunt mulţumit de rezultatul obţinut. A fost o cursă destul de grea, dar până la final a fost OK pentru mine. Ţin să-i mulţumesc antrenorului meu Marius Cocioran pentru tot sprijinul acordat în această pregătire. A fost lângă mine când am avut nevoie şi pot să zic că fără ajutorul lui nu aş fi reuşit să duc cursa la bun sfârşit cu acest timp. Speram să realizez un record, dar cursa este imprevizibilă, pe 35 de km se pot întâmpla multe. Îmi doream, bineînţeles, dar nu aveam de unde să ştiu dacă îl pot realiza sau nu”, a spus proaspătul campion şi recordman de tineret.

Sportivii reşiţeni prezenţi la ultima competiţie de marş a sezonului au fost pregătiţi de antrenorii Octavian Măzăran, George Ardeleanu şi Marius Cocioran. Desfăşurat în plin val doi de pandemie, Campionatul Naţional a respectat cu stricteţe măsurile preventive impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului. La buna desfăşurare a Naţionalelor desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Atletism şi-au adus aportul Asociaţia Judeţeană de Atletism Timiş, CSU Reşiţa şi Primăria oraşului Buziaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.