In data de 3 august 2020, a fost convocată o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență coordonată de Prefectul județului, Cristian Gâfu.

In urma analizei situației epidemiologice din județ, CJSU Caraș-Severin a adoptat hotărarea nr.18 care prevede măsurile luate cu scopul de a stopa răspandirea SARS CoV-2 in randul cetățenilor din Caraș-Severin.

Prefectul Cristian Gâfu indeamnă cetățenii să respecte cu strictețe toate normele sanitare, precum și distanțarea fizică, să evite locurile aglomerate și să poarte in mod corect măștile de protecție.

Măsurile aprobate de CJSU Caraș-Severin devin obligatorii incepand cu data de 4 august 2020, iar acestea  sunt :

  1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel incat să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spațiile publice deschise, cum ar fi : piețe agroalimentare, targuri, expoziții, piețe de vechituri, sone de așteptare ( stații de autobuz, autocar, peroane, gări și autogări, etc ), in punctele de trecere a frontierei, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, alte evenimente publice.
  2. Se  instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel incat să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, la obiectivele turistice și alte spații publice deschise, numai in situația in care nu se poate respecta distanțarea fizică in conformitate cu prevederile legale.
  3.  In piețele agroalimentare, comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.
De interes:  Se lansează un portal de informare dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar!

Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau in condiții de muncă solicitantă ( temperatură ridicată, umiditate crescută ), dar și sportivii care se află pe terenul de sport.

Totodată, pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimente, cu excepția prevăzută mai sus.

Comitetele locale pentru situații de urgență asigură implementarea prevederilor prezentei hotărari și impreună cu administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite, au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție in spațiile respective.

In același timp, deoarece s-a constatat aglomerarea de persoane după orele 23:00, in spații publice deschise , respectiv : terase, cluburi, baruri, și altele asemenea, existand riscul de răspandire comunitară intensă a virusului SARS-CoV-2, prin Hotărarea CJSU nr.19, se solicită aprobarea următparelor măsuri :

1. Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice in spațiile special destinate ( terase, cluburi, baruri ), dispuse in exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice in intervarul orar 24:00 – 06:00.

De interes:  A crescut incidenţa cazurilor de Covid19 la nivelul judeţului Caraş-Severin

2. Interzicerea desfășurării activității publice pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, in intervalul orar 24:00-06:00.

Nerespectarea regulilor duce la creșterea numărului de persoane infectate cu noul Coronavirus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.