Sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 204.500 lei au aplicat în luna Iulia ,  inspectorii de muncă din Caraș-Severin.

Aceștia au efectuat 246 controale dispuse angajatorilor ,389 măsuri obligatorii în scopul remedierii  defcienţelor constatate.

Pe lângă neregulile obișnuite, cum sunt:neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă, netransmiterea în termen a datelor in Registrul electronic de evidenţă asalariaţilor (REVISAL) ,  neducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de către inspectorii  de muncă la controlul anterior , nesemnalizarea de securitate și sănătate a pericolelor din șantier , lipsa măsurilor de protecţie pentru locurile de muncă unde există pericolul de accidentare prin cădere în gol, în contextul pandemiei  de Coronavirus, s-a constatat faptul că nu se asigură efectuarea  si dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condiţiile necesare  și  nici respectarea  instrucțiunilor  generale privind măsurile de igienă în scopul prevederii  contaminării cu virusul SARSCov 2.

Totodată, la opt angajatori a fost identificată   muncă nedeclarată , în cauză având  domenii cum sunt:  agricultură,restaurante, transporturi, turism  sau baruri.

De interes:  Asco Industral Greetings - producator si comerciant de gratare industriale livrabile in toata tara

Tot în luna iulie, au fost comunicate de către angajatori patru evenimente care au avut  ca urmări trei cazuri de incapacitate temporară de muncă și un deces, iar la sfârșitul cercetărilor se va stabili dacă sunt sau nu, accidente de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.