O postare de pe facebook i-a alertat pe specialiştii Gărzii de Mediu din Caraş-Severin: mesajul atrăgea atenţia asupra  unor scurgeri necontrolate de ape pluviale şi ape menajere uzate, care au afectat mai multe gospodării din zona comunei Constantin Daicoviciu. Sesizarea a fost verificată de comisarii Gărzii de Mediu, care au constatat că problema e una cât se poate de reală. Şi, pentru că în această perioadă  Comisariatul General al Gărzii a dispus, la nivel naţional, un control tematic privind gestionarea deşeurilor municipale şi starea de salubrizare a localităţilor, verificările de la Constantin Daicoviciu s-au extins şi în această direcţie. Comunicatul privind concluziile specialiştilor de mediu din Caraş-Severin precizează următoarele:

“În zona sesizată, de pe raza localităţii Zagujeni (intrare localitate dinspre gară), la staţia pompe SP2, pompa era defectă şi căminul de colectare s-a umplut cu ape menajere şi pluviale provenite din ploile recente, ceea ce a determinat scurgerea necontrolată a acestora, afectând gospodăriile limitrofe.

În urma acestui control s-a constat că:
– Autoritatea administraţiei publice locale a comunei Constantin Daicoviciu nu a luat măsuri operative în vederea remedierii defecţiunilor apărute la reţeaua de canalizare în zona SP2 (STAŢIE POMPARE 2) din localitatea Zagujeni (zona căminului cultural), fapt ce a condus la evacuări necontrolate de ape uzate menajer pe terenurile limitrofe.
– La nivelul comunei Constantin Daicoviciu au fost identificate deficienţe în ceea ce priveşte modul de gestionare a deşeurilor colectate de la populaţie.”

De interes:  Sorin Cîmpeanu: „Am transmis către toate şcolile solicitarea de a se păstra regula programului decalat”

În urma controlului, autoritatea administraţiei publice locale a comunei Constantin Daicoviciu s-a ales cu o amendă contravențională de 15.000 lei, pentru neîndeplinirea obligațiilor privind gestionarea deșeurilor, şi o sancțiune contravențională cu avertisment pentru evacuări necontrolate de ape uzate menajer provenite din sistemul de canalizare pe care îl administrează.

sursa foto: Garda de Mediu CS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.