Toată lumea are uneori nevoie de ajutor cu privire la diferite acțiuni sau activități gospodărești. Mai ales când plecăm de acasă, mereu apare problema îngrijirii posesiilor lăsate în urmă. Astfel, îngrijirea animalelor, a casei, grădinii sau curățenia este o necesitate în cele mai multe cazuri. De aceea, te poți oferi să faci tu  aceste operațiuni și să fii răsplătit pentru munca depusă.

Iată câteva activități prin care îți poți ajuta vecinii sau prietenii și poți câștiga un ban în plus

Îngrijitul animalelor

Cu toții ne dorim un concediu și de multe ori este un coșmar logistic să pleci împreună cu animalele de companie, în special când companiile aeriene nu accepta transportul acestora sau cele care acceptă sunt foarte scumpe. Dacă ai prieteni sau vecini care au animale de companie, poți să ai grijă de acestea cât timp stăpânii lor sunt plecați. Nu doar că vei fi amabil, dar vei fi răsplătit pentru ajutorul tău. Dacă stai la casă sau în mediul rural, se poate ca vecinii tăi să aibă nevoie de o persoană care să aibă grijă de animalele din curte cât timp sunt plecați. Hrănitul, plimbatul, îngrijitul acestora poate deveni sarcina ta și poți eventual să fi remunerat pentru acest serviciu. 

Instalațiile din casă

De interes:  Ce poți obține apelând la specialișți în managementul reputației online?

Indiferent că stai la bloc sau casă, s-ar putea să ai un vecin care își renovează apartamentul sau casa și vrea să facă mici modificări, fără să aibă uneltele necesare pentru această operațiune. Dacă ai aparatura necesară pentru a-ți ajuta vecinii, este o metodă bună de a te împrieteni, de a fi sociabil și amabil, sau chiar de a face un ban în plus. Poți chiar să intri pe micul-fermier.ro unde găsești diverse oferte la unelte, care îți pot fi folositoare în acest sens. De exemplu, unul dintre cele mai convenabile produse, este pachetul cu mașină de găurit și înșurubat Flexi Power, o trusă esențială oricărui mic meșter.

Îngrijitul grădinii

O activitate care uneori poate fi stresantă și care poate să ocupe mult timp este îngrijitul grădinii. Poți să-ți ajuți vecinii sau prietenii cu această activitate pe durata cât sunt plecați și să preiei această activitate în locul lor. Știm cu toții că plantele au mereu nevoie de apă și îngrijire, așadar poți să te ocupi tu de acest lucru și să câștigi un ban în plus.

Curățenia

De interes:  Cea mai bună dulceaţă de aronia. Vezi cum o prepari!

Dacă ai vecini sau prieteni care pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, sau care au nevoie de cineva să îi ajute cu ordinea, poți fi tu acela. Un apartament sau o casă lăsată pentru mult timp poate fi o sursă de probleme când vine vorba de igienă sau întreținere. Din acest motiv, curățenia pentru momentele când ești plecat pentru o perioadă mai lungă de timp poate să îți dea bătăi de cap. Ajutându-ți prietenii și vecinii cu aceste sarcini gospodărești nu doar că vei fi mai prietenos, dar în mod sigur este o modalitate bună de a câștiga câțiva bani în plus.

În concluzie, multe activități gospodărești ne pot da bătăi de cap când decidem să plecăm în vacanță sau pentru un timp mai îndelungat. De aceea, este bine să ai o persoană la care știi că poți apela în caz de nevoie. Acea persoană poți fi chiar tu și astfel să câștigi un ban în plus dar și recunoștința prietenilor sau vecinilor tăi.

 

De interes:  Apel de Selecție 1/2019 aferent Măsurii M5/3A

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.