Clădirile industriale pot fi clasificate în două categorii: clădiri industriale normale și clădiri industriale speciale. Cele normale sunt clădiri de tip depozit cu structuri simple de acoperiș pe rame deschise care necesită întinderi mari și zone libere neobstrucționate, care oferă suficientă flexibilitate și facilitate pentru ca acestea din urmă să schimbe structura mașinilor de producție / instalație fără modificări majore. Ele sunt utilizate în mod normal pentru ateliere, depozite etc.

      Clădirile industriale sunt, în general, proiectate ca o incintă care oferă spațiu funcțional pentru activități interne, cu spațiu suficient pentru utilizarea echipamentelor suspendate sau a celor tip macara, precum și furnizarea de spații de birouri sau mezanin. Aceste clădiri sunt realizate în principal din structuri de oțel și sunt prefabricate.

      Tipurile speciale de construcții industriale sunt clădirile fabricilor, realizate din oțel și folosite pentru fabricarea mașinilor grele, producerea de energie etc.

Configurarea unei clădiri industriale

În funcție de cerințe, se pot construi un anumit număr de clădiri adiacente mai mici. Alegerea configurației structurale depinde de intervalul dintre rândurile de coloane, natura materialului de acoperiș și tipul acestuia și înălțimea încăperii. Cadrele de portal, îndoite din oțel sau cadrele frontale, pot fi utilizate acolo unde distanța este mai mică. Încărcăturile pot fi folosite dacă întinderea clădirii este mare.

1. Podeaua

Diferite tipuri de pardoseli sunt utilizate conform cerințelor funcționale, cum ar fi o clădire destinată producției, unui atelier, magazin sau un sediu administrativ. Condițiile serviciilor vor varia foarte mult la diferite niveluri. Deci, sunt necesare diferite tipuri de pardoseală. Podelele industriale trebuie să aibă rezistență la abraziune, acțiune acidă, temperatură și impact în funcție de activitățile care vor fi desfășurate. Fundația pentru mașinile vibratoare trebuie separată de podeaua adiacentă pentru a evita vibrațiile, așezându-le pe piatră sau pe un teren ferm.

2. Sistemul de acoperiș

Calități precum rezistența, impermeabilizarea, izolația, rezistența la foc, durabilitatea, prețul de întreținere și costul ar trebui luate în considerare la planificarea unui acoperiș pentru o clădire industrială. Diverșii factori care trebuie luați în considerare la proiectarea unui sistem de acoperiș sunt valoarea de izolație, proprietățile acustice, aspectul, scurgerile, greutatea și întreținerea. Limitele de deviere pentru purlini și grinzi depind de tipul de material din care este realizat acoperișul. În general, se folosesc folii ondulate, galvanizate, azbest, tablă de ciment și acoperișuri ductile.

3. Iluminatul

Intensitatea și uniformitatea sunt cerințele unei iluminări bune. Este economic și înțelept să folosiți lumina naturală pentru o iluminare satisfăcătoare în industrie ori de câte ori este cazul.

4. Ventilația

Aerisirea este importantă în orice tip de clădire. Poate fi realizat fie prin forțe naturale, fie prin echipamente mecanice, cum ar fi ventilatorul de evacuare. Acesta va fi utilizat pentru eliminarea prafului, îndepărtarea căldurii și aerul uzat poate fi înlocuit cu aer proaspăt.

De interes:  3 Modalități eficiente pentru a-ți crește lista de abonați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.