Supărare la alb-violeți după ultimul amical! Lugojenii așteaptă partida de la Lupac!

ASU Politehnica a încheiat perioada de verificare cu un amical cu CSM Lugoj, echipă retrogradată în Liga a IV-a. Deși există o diferență de două eșaloane, meciul s-a terminat la scorul de 1-1, iar Cosmin Petruescu a fost supărat pe elevii săi. 

Lugojenii au avut o formulă în care s-au regăsit destul de mulți străini, inclusiv japonezul Takenori, fost jucător al Ripensiei. și s-au descurcat onorabil. Timișorenii au marcat, până la urmă, în minutul 55, prin Vlad Bîte, dar peste câteva minute, lugojenii au egalat datorită lui Hrudei. „Clientul” reproșurilor lui Petruescu la acest meci a fost Sabin Lupu. Antrenorul a testat doi jucători de la cluburi bucureștene, fundașul dreapta născut în 2002, Dan Popa, și fundașul central născut în 2001 Vlad Marinescu, dar niciunul nu l-a impresionat.

ASU Politehnica: Contra, Popa, Marinescu, Coadă, Coroiu, Lazăr, Bîte, Radu, Ungureanu, Lupu, Pițigoi.

Au mai intrat: Tîmbur, Bîrloveanu, Gașpar, Jorza, Cristodulo.

CSM Lugoj: Filip, Makongo, Miculescu, Ardelean, Nicola, Takenori, Folarin, Hrudei, Todîrcan, Radțiu, Gakou.

Au mai intrat: Covaciu, Cărăușu, Ursulescu, dar și alți jucători de culoare în teste.

Petruescu, supărat. Miculescu, optimist înainte de meciul de la Lupac

Cosmin Petruescu a recunoscut că echipa l-a dezamăgit. „Dacă e să ne referim la întreaga perioadă de pregătire, consider că a fost o perioadă bună în care ne-am atins, în primul rând, partea de pregătire fizică pe care ne-am propus-o. Din păcate, mi-aș fi dorit mai mult și am pretenții mai mari de la relațiile de joc, de la traseele de circulație a mingii, unde, din păcate, în cele două jocuri de astăzi pot spune că am fost puțin deficitari. Lăsând la o parte că în această după-masă au fost mulți copii de la grupa de 2003, dar o parte dintre ei au fost și în cantonament cu noi, nu vreau să vorbesc despre lipsa de omogenitate din al doilea joc, pentru că nu avem nicio scuză. În condițiile în care am întâlnit o echipă de care anul trecut a evoluat la Liga a III-a, toți cei care au venit în această după-amiază au venit cu gânduri și pretenții de a juca la Liga a II-a. Sunt foarte supărat pe atitudinea lor, pe modul cum s-au prezent, dar mai bine mă opresc aici, pentru că sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm la nivel de vestiar”, a declarat tehnicianul.

De interes:  Doliu pentru educație! Elevii cărășeni, îndemnați să protesteze în prima zi de școală!

”Conferențiarul” spune că va miza pe omogenitatea echipei, deoarece acum e greu să mai facă transferuri. Cei veniți în teste nu vor rămâne. „Se vede că provin de la o școală de fotbal, din punct de vedere tactic, au câteva relații bine însușite. Dar, din punct de vedere al relației unu contra unu, la nivel de seniori, consider că aici mai au mult de muncă și, pentru moment, e greu să joace la nivel de Liga a II-a. Vom avea o discuție la nivel de conducere. Probabilitatea de a transfera acum jucători buni, peste ceea ce avem noi, este destul de mică. Aceștia suntem, va trebui să strângem rândurile, să mergem mai departe. Avem o echipă mult mai omogenă față de sezonul trecut, mare parte din băieți au jucat și în ediția anterioară de campionat. Atuul nostru cu siguranță va fi omogenitatea”, a mai spus antrenorul Timișoarei.

Eugen Miculescu a declarat că Lugojul va dori să crească tineri și nu își propune să promoveze din Liga a IV-a. „Mă bucur că am făcut un rezultat bun, cu o echipă de Liga a II-a. Le urez multă baftă. În multe momente am avut un joc bun. Au fost multe greșeli și de o parte, și de alta. Până la urmă, s-au întâlnit două echipe tinere. Noi mai avem mult de lucru, suntem în căutări, cu gândul de a face o echipă competitivă în Liga a IV-a. Vreau să ne bazăm pe mulți tineri din ograda proprie. Deocamdată, străinii au venit în probe. Să vedem dacă putem să-i și legitimăm. La ei este problema că unii vin pe trei luni, unii pe șase. Dacă nu vom putea să-i legitimăm, vom renunța la ei. Ne propunem să facem o echipă competitivă, să jucăm cu plăcere. Până la urmă, asta trebuie și să aducem oamenii la stadion. Hai să fim serioși, nu avem echipă de promovare. Sunt câteva echipe în Liga a IV-a cu loturi mult mai bune . Obiectivul nostru e să creștem tineri. Am terminat jocul pe banda stânga cu doi copii de 2005, am început jocul cu copii din 2002, 2001. La Lugoj încă sunt tinere talente, dar trebuie să avem grijă de ei și să-i creștem cum trebuie”, a spus antrenorul-jucător al lugojenilor.

De interes:  „Pădurea fermecată" şi învăţăturile ei, la Casa de Cultură Moldova Nouă

ASU Poli face demersuri ca meciul cu CS Mioveni să se dispute sâmbătă, la ora 18. CSM Lugoj are miercuri, de la 17,30, primul meci oficial al sezonului, primul tur al Cupei României, pe terenul Voinței Lupac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.