Mobilier la comandă – MDF sau PAL?

mobispeed.ro

Atunci când decizi că ai nevoie de mobilier la comandă, trebuie să ai cu siguranță foarte multe lucruri în vedere. Aspectul mobilierului dorit este, fără dar sau poate, un detaliu foarte important și totodată un criteriu pe care vei pune mult accent. Cu toate acestea, atunci când comanzi mobilier la comandă trebuie să ai în vedere mult mai multe aspecte printre care și materialul din care dorești ca mobilierul tău să fie realizat.

De fapt, noi credem că materialul reprezintă cel mai important criteriu pe care să îl folosești ori de câte ori cumperi mobilier la comandă, așa că acesta este și subiectul articolului nostru.

Mai exact, am contactat echipa de la mobispeed.ro împreună cu care am realizat un articol cu sfaturi pentru alegerea materialului atunci când cumperi mobilă. Iată așadar care sunt sfaturile pe care ți le-am pregătit:

Mobilier din PAL Melaminat

PAL-ul, sau plăcile aglomerate de lemn, este un material des întâlnit în magazinele de mobilier. Acesta se obține din așchiile din lemn tocate foarte mărunt, cu ajutorul unui clei sau a rășinilor sintetice, fiind presat apoi la cald. Acesta poate fi finisat apoi cu melamină, cu furnir sau chiar cu lac, obținându-se astfel un material foarte plăcut.

De interes:  Cutremur de proporții în Reșița, pe scara decibelilor! Peste 15.000 de watti, în 6 tone de boxe, pe scena CUSTOM!

PAL-ul melaminat este un material destul de accesibil ca preț, poate fi realizat în o gamă foarte diversificată de culori și texturi, mobilierul din acest material se realizează destul de ușor și totodată majoritatea magazinelor care realizează mobilier la comandă îl folosesc.

Totuși, prezintă și câteva dezavantaje. Mai exact, umiditatea îl poate afecta destul de mult și totodată nu are o durată de viață foarte îndelungată.

Mobilier din MDF

MDF-ul se poate traduce ca „fibră de densitate medie” iar procesul de realizare al acestui material este același ca în cazul PAL-ului. Totuși, diferențele dintre aceste două materiale sunt consistente. În primul rând, MDF-ul se obține din așchii tocate mult mai fin decât în cazul PAL-ului.

Astfel, MDF-ul este mult mai ușor de prelucrat așa că poate avea un aspect mult mai elegant. Marginile sale pot fi rotunjite, pentru a nu mai fi nevoie de cant.

De asemenea, este foarte important de precizat faptul că MDF-ul poate fi vopsit în orice culoare, atât mată cât și lucioasă sau semi-lucioasă, iar astfel posibilitățile de personalizare sunt nenumărate.

De interes:  Tot ce trebuie să ştii despre centrale termice

MDF-ul prezintă așadar numeroase avantaje. În primul rând, are o durabilitate destul de sporită, mult mai ridicată decât a mobilierului din PAL. Posibilitățile de personalizare sunt mult mai numeroase și totodată nu va fi afectat odată cu trecerea timpului.

Poate fi folosit atât în baie cât și în bucătărie, însă și prețul său este ceva mai ridicat.

Indiferent care este alegerea ta atunci când decizi să îți realizezi mobilier la comandă, este foarte important să colaborezi cu un producător renumit și serios, astfel încât să poți beneficia de mobilier de cea mai bună calitate, indiferent de materialul ales pentru producerea acestuia. Iar în acest sens îți putem recomanda mobilierul la comandă realizat de Mobispeed în Suceava, deoarece cu siguranță te va încânta din toate punctele de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.