friteuza profesionala
friteuza profesionala

O friteuza profesionala este, fara indoiala, unul dintre echipamentele esentiale in bucataria oricarei unitati de alimentatie publica, precum un restaurant, o cantina sau un supermarket. Eficienta sa este incontestabila, iar clientii pot depune marturie despre gustul bun al mancarurilor pregatite cu ajutorul sau.

Cele mai importante caracteristici pentru o friteuza profesionala

Asemenea multor altor echipamente care contribuie la pregatirea unor preparate gustoase, si friteuzele au o functionare destul de simpla. Ele sunt, de fapt, niste cuve incalzite cu ajutorul electricitatii sau al gazului, in care se pune ulei. Odata ce acesta ajunge la temperatura dorita, in el este cufundat un cos sau o sita cu alimentele care urmeaza fie pregatite, precum cartofi sau diferite preparate din carne de pui.

Dintre toate caracteristicile remarcabile ale unui astfel de echipament, trei se dovedesc decisive, facandu-le apreciate atat de catre antreprenori, cat si de bucatari si de clienti:

alimentele pregatite in acest fel, precum cartofii prajiti, chiftelutele sau pulpele de pui se prajesc in mod uniform, ceea ce are un impact foarte bun atat asupra aspectului, cat si al gustului;

timpul de preparare este mult redus fata de orice alte solutii alternative. Astfel, devine posibila pregatirea unei mari cantitati de mancare intr-un termen scurt de timp, ceea ce permite servirea unui flux crescut de clienti si, automat, cresterea profitului obtinut;

consumul redus de energie rezulta atat din prepararea rapida a alimentelor, cat si din tehnologiile de ultima generatie folosite. Astfel, echipamentele asigura cheltuieli reduse si, in acelasi timp, folosirea lor are un impact scazut asupra mediului inconjurator, contribuind la protejarea planetei.

Daca se adauga si faptul ca structura din inox garanteaza o curatare usoara si asigura o rezistenta sporita in timp, este usor de inteles de ce o friteuza profesionala se bucura de apreciere unanima.

Cum alegi cele mai bune modele de friteuza profesionala?

In primul rand, pentru a cumpara cele mai bune echipamente, ai nevoie de o firma furnizoare cu experienta in domeniu si in acelasi timp recunoscuta pentru calitatea produselor sale. Ideal din acest punct de vedere este Fresco Expert, care ofera o gama variata de produse pentru bucatarii profesionale, inclusiv peste 60 de modele de friteuza profesionala, provenite de la branduri de top pe plan mondial.

Acestea sunt adaptate in functie de dimensiunea, de fluxul de clienti si de necesitatile fiecarei unitati de administratie publica. Astfel, pentru restaurantele sau cantinele mai mici, sunt disponibile produse a caror cuva are o capacitate de cel mult 10 litri. De exemplu, o friteuza electrica de banc, produsa de Virtus Group GmbH, cu capacitatea de 8 litri, prevazuta cu robinet de golire, este disponibila la pretul de 827 de lei plus TVA.

Pentru unitatile cu un flux mare de clienti, sunt recomandate echipamente cu doua cuve si cu o capacitate mai mare, care poate chiar sa depaseasca 40 de litri. Spre exemplu, puteti opta pentru o friteuza tub Electrolux Professional, cu o cuva si doua cosuri, cu capacitatea de 34 de litri.

Pentru orice alte dimensiuni intermediare, puteti vizita magazinul online Fresco.ro, unde veti gasi cele mai bune echipamente existente pe piata, la preturi avantajoase.

De interes:  Alegerea formulei de lapte praf – cea mai importantă decizie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.