Cum să amenajezi un birou pentru munca de acasă

Amenajarea biroului de acasă presupune cunoașterea câtorva lucruri de bază, pe care vei dori să le iei în considerare. Indiferent dacă îl folosești toată săptămâna sau doar câteva ore pe zi, este important ca biroul de acasă să fie un loc confortabil și primitor în care să îți desfășori munca eficient.

Biroul poate fi amenajat într-o cameră separată, langa mobila, într-un colț liniștit sau chiar în bucătărie. Cheia pentru a alege locația potrivită este să te gândești cum anume îl vei folosi cel mai mult. Dacă ești o mamă ocupată, un birou în bucătărie ar putea fi locul perfect. Cu toate acestea, dacă ești un profesionist ce lucrează zilnic de acasă, vei dori să alegi un spațiu special destinat, care să fie departe de fluxul zilnic și de distragerile gospodăriei, în care să amălasezi eventual și o bibliotecă, cu toate cele necesare pentru buna desfășurare a activității.

Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a lucra confortabil. Calculează dimensiunile încăperii pentru a te putea deplasa cu ușurință dintr-o parte în alta. Deși acest lucru poate părea contraintuitiv, este ușor să subestimezi  spatiul de care ai nevoie. Ia în calcul mobilierul de care ai nevoie și gîndește-te la funcționalitatea spațiului. De exemplu poți folosi biroul și ca bibliotecă, mai ales dacă familia are copii.

De interes:  Ameliorarea durerilor de spate. 5 soluții care te pot ajuta

Alege un birou suficient de încăpător pentru  tot ce ai nevoie în munca pe care o desfășori.  În mod ideal, biroul ar trebui să aibă 120 cm lățime, dar poate fi adaptat la nevoile personale, în funcție de tipul de activitate pentru care e utilizat. Un birou reglabil pe înălțime este ideal pentru sănătate, dar este mai costisitor și nu întotdeauna realizabil într-un cadru de birou la domiciliu. Alege un model cu înălțime potrivă și investește într-un scaun de calitate.

Depozitarea este adesea trecută cu vederea la proiectarea un birou de acasă și îți poate afecta productivitatea. Include suficiente rafturi și dulapuri pentru nevoile de depozitare sau utilizează o bibliotecă care să îmbrace un întreg perete. Organizează spatial pentru a avea la îndemână obiectele pe care le utilizezi cel mai des. În special dacă ai o profesie pe care o desfășori de acasă care necesită cărți de specialitate, e util să le ai ordonate într-o bibliotecă, în așa fel încât să ai acces facil oricând.

De interes:  Industria laptelui cu caimac în România

Iluminarea bună este extrem de importantă pentru orice spațiu dedicat biroului de acasă. Alege o locație cu cât mai multă lumină naturală, dacă este posibil. Așeză biroul cu fața la ferestră sau în lateral, în așa fel încât lumina să nu afecteze ecranul computerului. Jaluzelele pot ajuta la reducerea oricărei reflexii, fără a vă întuneca camera. Poți îmbunătăți lumina naturală incluzând o oglindă și vopsind majoritatea pereților într-o culoare deschisă.

Partea grozavă când vorbim despre lucrul de acasă este că poți decide cum vrei să arate și cum vrei să te simți în biroul tău. Adaptează biroul cu designul și stilul casei, gândindu-te la ceea ce te inspiră și bucură-te de spațiul special dedicat bunei desfășurări a activităților tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.