Stim multe despre oamenii minunati din istorie. Intreaga biblioteca inregistreaza figuri precum Regele Soare, Napoleon Bonaparte sau Carol al II-lea al Angliei, dar se stie putin despre viata femeilor, in special despre partenerele lor neoficiale. Femeile de pe lista (prostituate, dame de companie) erau foarte faimoase la acea vreme si multe dintre ele erau chiar artiste si femei de afaceri.

1. Phryne

Phryne este una dintre putinele prostituate din istorie, iar frumusetea pe care o putem aprecia astazi isi gaseste loc in marile muzee de arta din intreaga lume. Phryne a trait in Grecia antica si este renumita pentru corpul ei, care i-a inspirat pe marii pictori antici precum pictorul Apelles si sculptorul Praxiteles. Ea a servit drept model pentru celebra statuie a lui Cnid Afrodita. Se spune ca Flynn este atat de bogat, incat dupa ce Alexandru cel Mare a distrus orasul in 336 i.Hr., a ajutat la reconstruirea zidurilor Tebei.

2. Veronica Franco

Veronica Franco (1546-1591) a locuit la Venetia in timpul Renasterii. Era una dintre cele mai cautate prostituate la acea vreme si o poeta celebra. In plus, Franco a folosit banii primiti pentru a infiinta o societate de ajutor pentru prostituate si copiii lor la Venetia. Cel mai faimos client al Veronicai Franco este regele Henric al III-lea al Frantei. La sfarsitul vietii sale, Franco a fost cercetata de Inchizitie pentru vrajitorie, dar nu a fost condamnata. Potrivit istoricilor, celebra prostituata pare sa fi murit de saracie si si-a pierdut proprietatea intr-o epidemie severa.

De interes:  “ No Hate “ , un nou concurs dedicat tuturor Jurnaliștilor, Ziariștilor din presa scrisă!

3. Lamia

Prostituata greaca, i-a cerut lui Demetrius Poliorcetes, regele Macedoniei, sa recruteze peste 250 de talanti pentru a-si arata dragostea. Pentru a restabili trezoreria afectata de aceasta suma, regele a impus o taxa speciala pe sapun.

4. Madame du Barry

Jeanne Becu (1743-1793), cunoscuta sub numele de Madame Barry, era cunoscuta drept amanta oficiala a regelui Ludovic al XV-lea in Franta. Dupa ce l-a cunoscut pe Jean-Baptiste du Barry, un proxenet aristocratic francez, Becu a inceput sa lucreze intr-un bordel din Paris la varsta de 20 de ani. A inceput sa stabileasca relatii cu nobili cunoscuti, asa ca a intrat in Palatul Versailles si a atras atentia regelui Ludovic al XV-lea. A aranjat ca amanta sa sa se casatoreasca cu contele Guillaume du Barry (contele Guillaume du Barry), care i-a atras si lui Jeanne un titlu nobiliar. Prin relatia cu regele, ea a avut, de asemenea, o influenta profunda asupra regelui. Doamna Du Barry a inceput sa se implice in afacerile nationale franceze si a adus-o la ghilotina in timpul Revolutiei franceze din 1793.

De interes:  Ruby a stins lumina și le-a arătat calea petrecerii oțelarilor veniți la Ruga de la Oraș

5. Sally Salisbury

Sally Salisbury s-a nascut in Sarah Pridden (1692-1724) si a fost una dintre cele mai renumite prostituate din Londra in secolul al XVIII-lea. Sara s-a nascut intr-o familie saraca, avea doar 10 ani cand a iesit pe strada, iar mai tarziu a mers la un bordel. Cand avea 14 ani, nu era cunoscuta doar pentru frumusetea sa, ci si pentru umorul si caracterul puternic. Cand l-a injunghiat pe proprietarul unui bordel, a fost implicata intr-un scandal public. Inchisa din cauza acestui incident, Sally Salisbury a murit din cauza complicatiilor sifilisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.