Interzise în Franţa în anul 2016, competiţiile de arte marţiale mixte revin spectaculos în Hexagon! Susţinută de Roxana Mărăcineanu, actualul ministru al Sporturilor din Franţa, iniţiativa legalizării galelor MMA s-a concretizat la începutul acestui an, iar primele competiţii au avut loc în urmă cu câteva zile. Promoţia Bellator a organizat, în data de 10 octombrie, o gală istorică în capitala Franţei. În main-event-ul competiţiei, cunoscutul luptător francez Cheick Kongo l-a înfruntat pe americanul Tim Johnson. Din păcate pentru gazde, favoritul publicului francez a pierdut lupta cu sportivul din Statele Unite.

Evenimentul de la Paris a fost prima gală majoră organizată în Franţa, dar o altă competiţie de MMA, de mai mică anvergură, a avut loc cu două zile înainte la Vitry-sur-Seine, în apropierea capitalei franceze. La competiţie a asistat şi ministrul Roxana Mărăcineanu, care a fost ovaţionată de fani şi sportivi. Ea a fost ridicată în braţe de Laetitia Blot, o sportivă care a recunoscut-o în public şi a ţinut să-şi manifeste astfel recunoştinţa pentru legalizarea galelor MMA.

De interes:  Urzica, vedeta sezonului de primăvară, benefică pentru sănătate

Plecată din România în 1984, Roxana Mărăcineanu a devenit campioană mondială de nataţie sub culorile Franţei, iar din 2018 deţine portofoliul Sporturilor în guvernul francez. Fosta înotătoare de origine română şi-a expus public punctul de vedere legat de MMA, iar demersurile sale au fost încununate de succes în luna februarie, când Franţa a legalizat competiţiile de arte marţiale mixte.

foto: facebook Bellator MMA

sursa video: twitter

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.