Ministrul Roxana Mărăcineanu relansează artele marţiale mixte în Franţa!

Interzise în Franţa în anul 2016, competiţiile de arte marţiale mixte revin spectaculos în Hexagon! Susţinută de Roxana Mărăcineanu, actualul ministru al Sporturilor din Franţa, iniţiativa legalizării galelor MMA s-a concretizat la începutul acestui an, iar primele competiţii au avut loc în urmă cu câteva zile. Promoţia Bellator a organizat, în data de 10 octombrie, o gală istorică în capitala Franţei. În main-event-ul competiţiei, cunoscutul luptător francez Cheick Kongo l-a înfruntat pe americanul Tim Johnson. Din păcate pentru gazde, favoritul publicului francez a pierdut lupta cu sportivul din Statele Unite.

Evenimentul de la Paris a fost prima gală majoră organizată în Franţa, dar o altă competiţie de MMA, de mai mică anvergură, a avut loc cu două zile înainte la Vitry-sur-Seine, în apropierea capitalei franceze. La competiţie a asistat şi ministrul Roxana Mărăcineanu, care a fost ovaţionată de fani şi sportivi. Ea a fost ridicată în braţe de Laetitia Blot, o sportivă care a recunoscut-o în public şi a ţinut să-şi manifeste astfel recunoştinţa pentru legalizarea galelor MMA.

De interes:  La CSM Reşiţa, doar biletele sunt virtuale! Suporterii rosso-nerilor sunt adevăraţi!

Plecată din România în 1984, Roxana Mărăcineanu a devenit campioană mondială de nataţie sub culorile Franţei, iar din 2018 deţine portofoliul Sporturilor în guvernul francez. Fosta înotătoare de origine română şi-a expus public punctul de vedere legat de MMA, iar demersurile sale au fost încununate de succes în luna februarie, când Franţa a legalizat competiţiile de arte marţiale mixte.

foto: facebook Bellator MMA

sursa video: twitter

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.