Timișul continuă să se mândrească datorită celor doi canotori de top pe care îi are la lotul național, iar Campionatele Europene desfășurate la Lucerna nu fac excepție. Marian Enache a câștigat medalia de bronz în proba de dublu vâsle a competiției din Elveția, în timp ce alt timișean, Cristian Pîrghie, s-a clasat pe locul 4 în proba de 8+1.

Timișoreanul Enache a concurat în barcă alături de Ioan Prundeanu. În serii, cei doi au fost pe locul secund, în urma Irlandei, cu timpul de 06:29.620. În semifinală, românii au terminat pe locul 3, cu timpul de 06:11:020, după Polonia și Suedia. Finala a fost una foarte strânsă, cu rezultate foarte apropiate pe podium. Enache și Prundeanu au obținut locul 3, după ce au avut timpul de 06:13:960. Românii au fost din nou surclasați de Polonia și Suedia. Chiar dacă nu a luat medalie, și Cristian Pîrghie a obținut un rezultat bun.

Sportivul din Biled a concurat la 8+1 alături de Vlad Aicoboae, Alexandru Macovei, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu Bejan și Adrian Munteanu. Românii au fost pe locul 2 în serii, după Germania, grație timpului de 05:29.030. Au urmat recalificările, unde canotorii români au terminat în urma Marii Britanii, cu timpul de 05:30:510. În marea finală, au fost doar pe 4, după Germania, Marea Britanie și Olanda, după ce au scos timpul de 05:31.770.

De interes:  Tinerii de la „Semenicul” joacă brâul din Banatul de Munte în Banatul Sârbesc

Bilanțul României la Europene este de șase medalii, una de aur, patru de argint și un bronz, ceea ce înseamnă locul 4 în clasamentul pe națiuni.

Sursa foto: facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.