Timișul continuă să se mândrească datorită celor doi canotori de top pe care îi are la lotul național, iar Campionatele Europene desfășurate la Lucerna nu fac excepție. Marian Enache a câștigat medalia de bronz în proba de dublu vâsle a competiției din Elveția, în timp ce alt timișean, Cristian Pîrghie, s-a clasat pe locul 4 în proba de 8+1.

Timișoreanul Enache a concurat în barcă alături de Ioan Prundeanu. În serii, cei doi au fost pe locul secund, în urma Irlandei, cu timpul de 06:29.620. În semifinală, românii au terminat pe locul 3, cu timpul de 06:11:020, după Polonia și Suedia. Finala a fost una foarte strânsă, cu rezultate foarte apropiate pe podium. Enache și Prundeanu au obținut locul 3, după ce au avut timpul de 06:13:960. Românii au fost din nou surclasați de Polonia și Suedia. Chiar dacă nu a luat medalie, și Cristian Pîrghie a obținut un rezultat bun.

Sportivul din Biled a concurat la 8+1 alături de Vlad Aicoboae, Alexandru Macovei, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu Bejan și Adrian Munteanu. Românii au fost pe locul 2 în serii, după Germania, grație timpului de 05:29.030. Au urmat recalificările, unde canotorii români au terminat în urma Marii Britanii, cu timpul de 05:30:510. În marea finală, au fost doar pe 4, după Germania, Marea Britanie și Olanda, după ce au scos timpul de 05:31.770.

De interes:  Ce presupune meseria de electrician auto?

Bilanțul României la Europene este de șase medalii, una de aur, patru de argint și un bronz, ceea ce înseamnă locul 4 în clasamentul pe națiuni.

Sursa foto: facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.