Gwen Renée Stefani s-a născut pe data de 3 octombrie 1969, în Fullerton, California şi crescută în Anaheim, California, în spiritul unei familii romano-catolice. Mama sa a numit-o „Gwen” după însoţitoarea de bord din romanul Airport de Arthur Hailey, iar cel de-al doile nume a venit de la titlul cântecului „Walk Away Renée”, interpretat de către formaţia The Left Banke. Tatăl acesteia, Dennis Stefani, este de origine italiano-americană, şi lucrează la compania japoneză Yamaha, fiind executiv de marketing. Mama ei, Patti Flynn, este de origine irlandeză şi scoţiană, şi a fost contabilă înainte de a deveni casnică. Aceştia erau fani ai muzicii folk, prezentându-i fiicei lor muzicieni precum Bob Dylan şi Emmylou Harris. Este al doilea copil al familiei, mai având încă trei fraţi; are o soră mai mică, Jill, un frate mai mic, Todd, şi un frate mai mare, Eric. Eric a cântat la clape în formaţia No Doubt, dar a părăsit grupul pentru a urma o carieră în animaţie, în serialul The Simpsons. Printre rudele îndepărtate ale acesteia se numără şi cântăreaţa pop Madonna.

Cântăreaţă, compozitoare, designer de modă şi ocazional actriţă, Stefani a debutat în anul 1992 ca solistă a formaţiei ska No Doubt. Cel de-al treilea album al grupului, intitulat Tragic Kingdom i-a propulsat la statutul de staruri, vânzând şaisprezece milioane de exemplare pe plan mondial. Cântecele extrase pe single de pe acest album au avut un mare succes în lumea anglofonă, în special „Just a Girl” şi „Don’t Speak”. Popularitatea grupului a intrat în declin odată cu lansarea celui de-al patrulea album, Return of Saturn, în anul 2000. Cel de-al cincilea album Rock Steady a primit laude din partea criticilor şi a readus No Doubt în atenţia publicului.

Stefani a înregistrat primul său album solo în anul 2004. Intitulat Love. Angel. Music. Baby., acesta a fost influenţat de muzica anilor 1980. Albumul a condus-o pe Stefani spre succesul internaţional, cu vânzări de peste şapte milioane de exemplare. Albumul a produs trei cântece de top 10 în Italia, România şi Marea Britanie. Al treilea single, „Hollaback Girl” a devenit primul download digital care s-a vândut în peste 1 milion de copii, atingând locul 1 în Statele Unite. Cel de-al doilea album solo al artistei, The Sweet Escape a fost lansat în luna decembrie a anului 2006. Acesta a beneficiat de un succes moderat pe plan internaţional, cu aproape 2 milioane de exemplare vândute în primul an. În urma succesului internaţional, single-ul care dă numele albumului a ajuns pe prima poziţie în United World Chart.

În anul 2003, Stefani şi-a lansat prima linie vestimentară: L.A.M.B., pe care a dezvoltat-o în anul 2007, odată cu lansarea liniei Harajuku Lovers. Câştigând inspiraţie din cultura japoneză şi modă, Stefani işi face apariţia în concerte alături de patru dansatoare, conoscute sub pseudonimul de Harajuku Girls. Cântăreaţa s-a căsătorit cu muzicianul Gavin Rossdale în anul 2002, iar în 2006 a dat naştere primului copil al cuplului, un băieţel, pe care l-au numit Kingston James McGregor Rossdale, fiind urmat de Zuma Nesta Rock Rossdale, născut în 2008.

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.