Klaus Iohannis nu este de acord cu redeschiderea scolilor

Klaus Iohannis este de parere ca rata de infectare la noi in tara este foarte mare si ca in conditiile actuale un invatamant fizic in siguranta nu poate avea loc. Invatamantul trebuie sa ramana online pentru ca toti copii sa poata fi protejati impreuna cu familiile lor.

Acceseaza https://www.ecomunicate.ro/presa/educatie/ pentru a descoperi mai multe stiri din domeniul educational.

   Se vor redeschide scolile?

Avocatul Poporului sustinea ca sunt doi ani pierduti pentru o generatie iar presedintele Klaus Iohannis a spus ca nu este de acord.

„Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă, însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”,  a mentionat Klaus Iohannis.

De interes:  Librariadonaris.ro ne ofera 10 motive pentru care cartile sunt cele mai bune prietene ale noastre

„Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez: merită!” a mai punctat Klaus Iohannis.

Comitetul National Pentru Situatii de Ugenta ( CNSU ) a adoptat o hotarare semnata de Ludovic Orban prin care scoala online era prelungita “Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se mentioneaza in textul prin care a fost adoptata hotararea CNSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.