Evolutia blogului
Evolutia blogului

Suntem in anul 2020 si majoritatea dintre noi stim deja ce este un blog insa cunosti evolutia blogului, istoria sa? Este o calatorie fascinanta. Blogul a luat nastere in 1993 si in cele ce urmeaza iti vom spune mai multe lucruri cu privire la evolutia sa.

1993, blogurile iau nastere in mod oficial. Tocmai in momentul in care Bill Clinton era investit presedinte al Statelor Unite ale Americii, Rob Palmer, primul blogger autoproclamat din lume a creat un blog pentru compania din Londra la care lucra.

1994, tatal blogurilor personale incepe sa impartaseasca cu ceilalti detalii din viata sa personala. In 1994, Justin Hall, in varsta de 19 ani, incepe sa dea detalii despre viata sa personala, destul de zbuciumata de altfel. Abia dupa 10 ani de la debut, New York Times l-a numit pe Hall tatal fondator al blogurilor personale.

1997, termenul de blog a luat nastere. Crezi sau nu, cuvantul blog are o origine cat se poate de logica. Un blog este un jurnal care este publicat pe World Wide Web. Jorn Barger este considerat persoana care a gasit acest termen de blog.

De interes:  Viața s-a născut la sat. Cum să amenajezi într-un mod special casa de la țară a bunicilor

1998, lansarea primei platforme de bloguri. Dezvoltatorii au inceput sa creeze platforme concepute pentru a permite utilizatorilor de Internet sa isi difuzeze propriile bloguri. Open Diary a luat nastere in 1998 si oferea spatiu pentru bloggeri dar si posibilitatea pentru cititori de a lasa comentarii.

2003, WordPress si Typepad intra in scena. In ziua de azi, un sfert din bloguri functioneaza pe WordPress. WordPress a aparut in 2003, atunci cand studentul Matt Mullenweg si prietenul sau, Mike Little au avut o idee care s-a transformat in ceea ce urma sa devina cel mai popular sistem de gestionare al continutului (CMS) din lume.

2003, Google achizitioneaza Blogger si lanseaza Adsense.  Tot in 2003, Google achizitioneaza una din cele mai mari platforme de blogging, Blogger. In paralel, Google lucra la lansarea produselor AdSense si AdWords. Produse care, printre altele, permit monetizarea unui blog datorita publicitatii.

2005, Vlogging isi face aparitia. In 2005 a fost lansat YouTube in mod oficial si platforma a inceput sa pregateasca terenul pentru ceea ce urma sa devina un vlog modern. Ce este un vlog? Un blog video.

De interes:  4Passion Sex Shop - Preludiul și Lubrifianții: Tot Ce Trebuie să Știi!

2016, WordPress lanseaza domeniul .blog.  Blogurile erau atat de populare in 2016 incat Google decide sa adauge extensia de domeniu .blog.

2020, iti creezi propriul blog.  Fie ca esti novice sau priceput in ale blogurilor, ai posibilitatea de a-ti crea un blog gratuit.

Articol scris de adilupu.com. Daca doresti, poti sa citesti pareri si recomandari despre diferite produse direct la el pe blog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.