Inchiriatul in regim hotelier – Ce trebuie sa stii

Sa inchiriezi un apartament in regim hotelier poate fi fantastic daca calatoresti cu un buget redus, mai ales ca familie. In cazul in care, sa zicem, vrei sa economisesti bani pe alimentatie (vei avea propria bucatarie), iti place ideea de a avea un spatiu de locuit pentru a te relaxa, sau doresti sa ai experienta de a fi un „adevarat” localnic, sa inchiriezi o locuinta in regim hotelier poate fi cea mai buna solutie.

Cu toate acestea, sejurul intr-o locuinta inchiriata nu este intotdeauna perfect. Fiecare apartament este diferit, astfel incat facilitatile si confortul variaza. Fotografiile pot fi inselatoare (la fel se poate intampla si cu un hotel).  Si toate, in afara de cele mai populare apartamente, pot avea numai cateva recenzii pe baza carora sa iti poti forma o opinie.

Cum te poti asigura ca vei obtine cele mai multe beneficii atunci cand inchiriezi o locuinta in regim hotelier? Portalul www.regimhotelier.net iti ofera cateva sfaturi de pastrat in minte:

Aminteste-ti ca fotografiile verificate inseamna o experienta mai placuta

De interes:  Crearea unui site web profesional, primul pas către succes

Unele dintre aceste site-uri au fotografii “verificate” pentru anumite proprietati. Asta inseamna ca un fotograf trimis de compania a vizitat apartamentul si l-a fotografiat. Beneficiul, desigur, este ca poti fi sigur ca fotografiile sunt reale. Dar tine cont de faptul ca acestea sunt facute de un fotograf profesionist care poate face o locuinta sa arate mai atractiva, mai mare, sau mai stralucitoare decat instantaneele facute de un proprietar.

Nu ezita sa ceri inchirierea doar pentru o noapte – sau o reducere daca stai pe o perioada mai indelungata

Ideea ca nu se poate inchiria o locuinta in regim hotelier daca nu stai cel putin o saptamana este o conceptie complet gresita. Cateva locuri, de obicei la vile, au aceasta regula. Dar cand vorbim de apartamente, acest lucru este rar. Unii proprietari pot cere sejururi de mimim 3 zile, dar multi altii iti permit sa stai si doar pentru o noapte.

Chiar daca ai vazut o locuinta ce solicita un sejur minim care nu ar fi bun pentru tine, intreaba oricum. In special daca este extrasezon, proprietarul poate decide sa fie flexibil.

De interes:  Cantina socială a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

Daca inchiriezi apartamentul pentru mai mult de trei zile, intreaba proprietarul daca exista vreun discount atunci cand il contactezi. Uneori ar putea oferi o reducere de 10% pentru o saptamana sau poate mai mult, iar uneori s-ar putea sa nu ofere nimic. Nu e greu sa intrebi, si este o modalitate buna de a vedea daca poti obtine un pret mai mic.

Profita de cunostintele localnicilor

Inchirierea unei locuinte in regim hotelier inseamna ca nu vei avea parte de servicii de receptie. Dar ceea ce ai este, credem noi, chiar mai bine: o legatura directa cu un localnic care nu iti va recomanda servicii in functie de locurile de unde primeste comisioane sau mita! De multe ori, proprietarul locuintei va avea o fisa de informații cu sugestii pentru restaurante, magazine si atractii din apropiere, dar daca nu are pregatite, cere. Este unul dintre cele mai bune avantajele ale inchirierii unei locuinte in regim hotelier.

Aminteste-ti ca nu stai intr-un hotel

De interes:  Semnatura digitala, soluția pentru a semna rapid un volum mare de documente

Nu este vorba doar de serviciile de receptie. Probabil nu vei avea produse de toaleta oferite, asa ca asigura-te ca le aduci pe ale tale. Ar trebui, totusi, sa iti furnizeze lenjerii de pat si prosoape. Si daca se intampla ceva minor – de exemplu ramai fara prosoape de hartie – va trebui sa iti cumperi singur. Desigur, daca exista orice fel de situatii de urgenta sau chiar daca ai o intrebare despre unde poti sa cumperi prosoape de hartie, poti contacta oricand proprietarul.

Faptul ca nu te cazezi la un hotel inseamna, de asemenea, ca este foarte important sa fie clar cand vei ajunge. De multe ori, cineva va trebui vina pentru a-ti da cheile. Deci, pentru un start bun al sejurului, ofera cat mai multe informatii legate de sosirea ta! Iar daca intarzii, suna sau trimite un mesaj sau e-mail pentru a anunta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.