Fie că începeți un nou proiect de clădire comercială sau înlocuiți ferestrele într-o construcție deja existentă, alegerea tipului potrivit de sticlă este o parte critică a procesului de planificare. Există un număr mare de tipuri diferite de sticlă disponibile, geamul dublu fiind cel mai comun. Cu toate acestea, sticla cu trei foi poate oferi o mulțime de avantaje atat pentru clădirile comerciale cat si pentru locuintele rezidentiale. Cum noua legislatie in constructii cere eficienta energetica, azi, sticla dubla pentru geamuri nu mai este  suficienta, obligativitatea fiind de a utiliza sticle triple la ferestre si usi.

Piața tâmplăriei de uși și ferestre subliniază cele trei avantaje cheie ale termopanelor cu geam triplu în construcții:

  1. Optimizarea valorii Uw (coeficient de transfer termic al ferestrei)

După cum bine știți, eficiența energetică este cea mai importantă în multe proiecte de construcții moderne, iar ferestrele cu trei geamuri optimizează valorile Uw (coeficientul de transfer termic). Circulația aerului crește convecția, lucru ce scade performanța termică, prin transferul de căldură. Construcția cu trei panouri creează două goluri de aer mai mici, rezultând o convecție mai mică și, în consecință, o performanță termică mai bună. În plus, gazele cu conductivitate scăzută (atunci când sunt folosite în astfel de ferestre) tind să fie mai eficiente în zone mai mici, mai restrânse, rezultând valori Uw optime.

  1. Rezistența la condens
De interes:  Planex.ro te ajuta sa iti ridici casa visurilor tale

Condensul are loc atunci când temperatura interioară este mai mare decât temperatura exterioară. Pe lângă faptul că este inestetica, umiditatea de la condens poate provoca în timp deteriorarea ramelor ferestrelor, a peretilor iar mucegaiul poate produce imbolnaviri locuitorilor casei. Ferestrele cu geam triplu au o rezistență mai mare la condens decât ferestrele cu geam dublu, datorită stratului suplimentar de sticlă. Potrivit specialiștilor, rezistența la condens pe ferestrele cu trei geamuri poate fi sporită prin utilizarea baghetei calde intre foile de sticla.

  1. Atenuarea sunetului

Ferestrele cu geam triplu au un impact enorm asupra confortului acustic. Acestea permit producătorilor de ferestre să obțină evaluări STC (sound transmission class) îmbunătățite (mai mari), profitând de știința decuplării. Materialele cu caracteristici identice răspund la undele sonore în moduri identice. Deci, prin combinarea materialelor cu caracteristici diferite, sunt generate unde sonore cu lungimi de undă diferite. Aceste lungimi de undă compensatoare se vor „decupla” sau se vor anula unele pe altele, spre deosebire de cele cu lungimi de undă similare care se construiesc una pe cealaltă, creând amplificarea.

De interes:  5 motive pentru a-ți cumpără încălțăminte din piele naturală

Configurațiile tripan permit utilizarea a două cavități de aer de dimensiuni diferite față de goluri de aceeași dimensiune sau două grosimi diferite de sticlă. Chiar și două materiale diferite de sticlă, cum ar fi sticla convențională și sticla laminată, pot fi utilizate în modelele cu trei panouri pentru a decupla undele sonore, obținând astfel valori STC și mai mari. Rezultatul este o transmisie mai redusă a sunetului de la avioane, trenuri, automobile, copii din cartier, mașini de tuns iarba și câini care lătră.

Din aceste motive, sticla cu trei geamuri este o alegere excelentă pentru clădirile amplasate într-un mediu zgomotos și o climă rece. Geamurile termopane de acest tip pot oferi cea mai mare reducere a pierderilor de căldură și o crestere a confortului acustic, îmbunătățind în același timp eficiența energetică.

Nu sunteți sigur ce tip de ferestre sunt ideale pentru proiectul vostru de cladire comercială sau locuinta rezidentiala? Sunați la Helios pentru a discuta opțiunile potrivite sau a obtine o ofertă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.