Incalzirea electrica in pardoseala este ceva la care un numar din ce in ce mai mare de persoane se gandesc. O locuinta trebuie pregatita inainte sa se instaleze acest sistem, iar instalatia trebuie montata corect, astfel incat sa existe un exchilibru intre avantajele, dar si dezavantajele pe care ea le ofera.

Incalzirea prin pardoseala este un tip de incalzire foarte eficient, acesta tinand cald la picioare si oferind un confort termic prin contact. Sistemul este apreciat pentru faptul ca distribuie cat mai uniform energia termica prin toata camera. Un sistem de incalzire prin pardoseala standard poate fi construit din tuburi pe unde circula apa calda, precum si din fire electrice.

Care sunt avantajele puse la dispozitie despre incalzirea electrica in pardoseala?

Senzatia de podea calda este un sentiment greu de neglijat, fiind si motivul pentru care multe persoane au in vedere acest lucru. Mai ales in perioada sezonului rece, incalzirea prin pardoseala ofera un plus in ceea ce priveste confortul. Pardoselile incalzite mai ofera si un plus in ceea ce priveste marimea spatiului dintr-o anumita locuinta. Aceasta se bucura de un spatiu mai mare si veti putea sa va puneti mai multe lucruri in acest fel intr-un anumit spatiu.

De interes:  Viorica Dăncilă, prima în Clisura Dunării

Flexibilitatea este un alt avantaj pentru incalzirea electrica in pardoseala. Puteti avea in acest fel mai multe tipuri de instalatii sub pardoseala, fiecare instalatie avand doua circuite independente pe care le puteti folosi simultan. Puteti folosi un sistem electric pe timp de zi daca aveti energie de la sistemul solar, iar seara, precum si noaptea puteti alimenta sistemul pe fluid, din rezervorul de apa calda, aici stocandu-se si surplusul de energie. Aveti asadar la dispozitie o multime de optiuni spre care sa va orientati si cu siguranta veti ajunge sa va bucurati de rezultatul dorit. Veti avea de castigat multe din punctul de vedere al confortului.

Un dezavantaj al faptului ca aveti incalzirea prin pardoseala este ca aerul cald circula de jos in sus, acesta luand cu el si particulele de praf, ajungand sa inhalezi aceste particule. In tarile nordice, acest dezavantaj nu este simtit datorita influentelor oceanice. In alte medii insa, incalzirea electrica in pardoseala, poate provoca unele dezavantaje. Acest sistem de incalzire nu se pune in locuri unde riscati sa blocati caldura.

De interes:  Accident grav la Marga

Un lucru care ajuta si care chiar este indicat atunci cand vine vorba despre acest sistem este sa va folositi doar de piese de mobilier cu picioare, astfel incat sa nu blocati caldura in anumite spatii, iar acestea sa fie afectate de caldura din pardoseala. Aveti grija si la gaurile pe care le dati in pardoseala pentru ca o singura gaura data prost in pardoseala, poate intrerupe alimentarea cu apa sau curentul electric. Sistemul trebuie inchis in aceste situatii, pana in momentul in care problema este remediata.

Un sistem clasic de termoficare poate fi reparat imediat, cu toate acestea insa in cazul incalzirii prin pardoseala, lucrurile stau foarte diferit, mai ales in cazul pardoselilor cu tevi rigide. Tinand cont de toate aceste lucruri, trebuie sa aveti in vedere aspectele pozitive ale incalzirii prin pardoseala, precum si pe cele negative, inainte de a lua decizia cea mai potrivita cu privire la achizitionarea unui astfel de sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.