ASU Politehnica, aproape să bată liderul Academica Clinceni! Elevii fostului polist Poenaru au înscris în ultimul minut

ASU Politehnica încurcă echipele din fruntea ligii secunde acasă. După ce pe „Dan Păltinișanu” le-a bătut pe U Cluj și Petrolul, acum, pe Știința, alb-violeții au remizat la scorul de 2-2 cu Academica Clinceni. Ilfovenii au deschis scorul prin Adrian Șut, pentru ca „dubla” lui Octavian Ursu să-i aducă pe bănățeni în avantaj, dar în prelungiri, Vlad Mihalcea a marcat golul egalului ce menține trupa lui Ilie Poenaru pe primul loc.

Oaspeții au intrat bine în meci și au reușit să marcheze cu presiunea pusă pe gazde. În minutul 15, după o fază creată de Dumitru și Patriche, Adrian Șut a înscris, cu o minge trimisă sub transversală. Clinceniul a irosit șansa de a-și mări avantajul, după ce Patriche a trimis peste poartă centrarea lui Barbu. Timișoara a suferit mult la precizia șuturilor după ce jocul s-a mai echilibrat. Bedea și apoi Mihai Ene au trimis mult pe lângă poartă din fața careului mare. În minutul de prelungire al primei reprize, bănățenii însă au înscris. După o pasă pe culoar a lui Ignea, Ursu a trecut în viteză de Răuță și a marcat, cu portarul Vâlceanu rămas blocat.

După golul din momentul psihologic de la pauză, ASU a Poli a marcat din nou în minutul 53. Cherecheș a centrat din apropiere de linia de aut până la Ursu, care, de la 6 metri, a lovit mingea cu tibia, iar balonul s-a dus în poartă. În minutul 64, tânărul Borbei a salvat de sub transversală o centrare a lui Nicola, Vidrăsan a avut și el un șut mult pe lângă poartă, iar Cristian Ene nu a știut ce să facă cu o centrare bună a lui Manea. În minutul 90, Borbei a avut o nouă dublă intervenție, dar scorul final s-a stabilit în minutul 90+3. Atunci, Vlad Mihalcea a marcat un gol frumos, de la 22 de metri.

De interes:  Cum să eviți aglomerația la casele de bilete: Biletele online ca soluție

ASU Politehnica: Bordei – Motreanu, Scutaru, Mera , Cherecheş – Coadă, A. Ignea – Alin Manea, Mih. Ene (Schieb 81′), Bedea (Vidrăsan 66′) – Oct. Ursu (Cr. Ene 61′)

Academica Clinceni: Oct. Vâlceanu – Găină (Paţurcă 69′), Andr. Răuţă, Patriche, Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Şut – Cr. Dumitru (Nicola 61′), Vas. Olariu, Rob. Ion (Vl. Mihalcea 61′) – Al. Buziuc

Cosmin Petruescu a apreciat că elevii săi au primit gol din cauza naivității și i-a felicitat pentru meci. „Dacă la începutul jocului cineva ne spunea dacă suntem mulțumiți cu rezultatul în compania liderului campionatului, în compania unei echipe cu cea mai bună apărare, al doilea cel mai bun atac, probabil că eram mulțumiți și am fi acceptat punctul respectiv. Dar după desfășurarea ulterioară a jocului putem spune că am pierdut 2 puncte astăzi. Din păcate, am fost naivi pe final de joc și nu am gestionat așa cum trebuia. Iar unele greșeli individuale, personale, și-au pus amprenta asupra rezultatului final. Dar, în același timp, trebuie să recunosc și să îi felicit pe băieți: sunt mândru de ei! Pentru modul cum au abordat partida, pentru modul cum s-au dăruit pe teren”, a precizat antrenorul Timișoarei.

De interes:  Centrala pe peleti, o alegere potrivită pentru încălzirea eficientă a locuinței tale

În schimb, Ilie Poenaru, fost jucător la vechea Poli, a precizat că echipei sale i-a lipsit atitudinea. „Am început bine meciul, am marcat destul de repede. Nu am înțeles nici eu de ce după gol nu am mai fost ca în începutul de meci, de ce ne-am relaxat sau de ce am făcut pasul în spate, de ce nu am mai pus probleme. Sunt întrebări pe care le-am pus și lor. Vom analiza la noi acasă tot ce am făcut rău că, de fapt, bine nu am prea făcut. Vom vedea ce concluzii vom trage după acest meci. Ne-am chinuit, am întâlnit o echipă bună, motivată. O echipă care a avut atitudine și diferența s-a făcut la atitudine. Ei avut atitudine mai bună ca noi. Au știut ce vor. Bravo lor, îi felicit pentru atitudinea de la acest joc. Au alergat mai mult ca noi, de parcă Poli era pe primul loc și noi eram acolo în zona retrogradării sau la jumătatea clasamentului. Asta s-a văzut, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că astăzi am făcut un joc slab, fără atitudine, fără reacție. Pe câțiva jucători nu îi recunosc și nu știu ce se întâmplă cu ei. Dar acesta este fotbalul, este și o presiune, o încărcătură la care ei trebuie să facă față și sper să-și revizuiască comportamentul față de fotbal, față de ei în primul rând. Mergem înainte, important până la urmă este că am reușit să egalăm și nu am pierdut un meci pe care, sincer, la cum am jucat, trebuia să-l pierdem”, a declarat antrenorul Academicii.

De interes:  Beneficiile și îngrijirea adecvată a bărbii cu ulei de barbă

ASU Poli va juca în etapa intermediară miercuri, de la ora 13, la Ghermănești, cu Sportul Snagov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.