Cum alegem cea mai buna vopsea lavabila

Atunci cand vine vorba despre aspectul unei locuinte cu siguranta vorbim de cat de curata este, cat de bine este aerisita si, nu in ultimul rand, cat de curati sunt peretii.

Pe langa latura estetica a casei, peretii dau si rolul igienei in locuinta. Peretii curati, proaspat zugraviti dau atat un aspect placut cat si o igiena aparte casei.

Procesul de zugravire este de multe ori greoi pentru toti, mai ales daca nu ai ales cea mai buna vopsea lavabila. Pe langa deranjul care se face in timpul zugravirii, curatenia de dupa zugravit da cele mai mari batai de cap.

Sa alegi cea mai buna vopsea lavabila nu este chiar atat de usor, mai ales ca piata este plina de astfel de produse, care mai de care cu caracteristici care sa te ajute in functie de locul unde vrei sa o aplici.

Vopseaua lavabila este impartita in mai multe categorii de caracteristici ce tin de procesul in sine de zugravire. Astfel, avem vopsea lavabila de interior si vopsea lavabila de exterior. Dupa cum ii spune si denumirea, se adreseaza fix locatiei peretelui ce urmeaza a fi zugravit.

De interes:  Anvelope de iarna 245 45 r19 pentru masini 4x4

Diferentele sunt facute de multi factori, de la brand pana la gradul de lavabilitate.

Cea mai buna vopsea lavabila se aplica usor, fara batai de cap, iti lasa peretii frumos vopsiti fara prea mari eforturi si totodata te lasa sa te bucuri de un peisaj curat, proaspat si usor de intretinut.

Vopsea lavabila de interior

Este adresata zugravirii peretilor interiori ai casei si se diferentiaza de vopseaua lavabila de exterior ca este mai putin rezistenta la intemperii, dar totodata vine cu caracteristici specifice locului unde o poti aplica.

Pentru bucatarie sau baie iti recomand sa alegi o vopsea lavabila antimucegai, care are proprietati specifice la umiditate ridicata. Aceste proprietati ajuta sa nu apara mucegaiul si face ca vopseaua lavabila sa nu pice de pe perete.

Acest tip de vopsea lavabila are adititivi care fac din vopseaua lavabila cea mai buna solutie de zugravit in aceste camere.

Daca nu vorbim de o camera care sa aiba un grad de umiditate ridicat, un dormitor sau un living, aici nu trebuie sa optam pentru o vopsea lavabila cu aditivi. Este suficient sa alegem o vopsea lavabila standard, care sa ne convina atat ca pret cat si ca specificatii.

De interes:  Crearea invitatiilor de nunta: idei si sfaturi

Vopsea lavabila de exterior

Vopseaua lavabila de exterior este tipul de lavabil care sa fie rezistenta la conditii meteo schimbatoare. Sa fie rezistenta atat la ploaie, cat si la vreme de frig, umiditate ridicata sau soare puternic.

Toate aceste conditii meteo sunt factori care fac ca cea mai buna vopsea lavabila de exterior sa reziste pe pereti si sa nu fii nevoita sa zugravesti in fiecare an.

Factorii externi pot influenta calitatea vopselei lavabile cat si estetica acesteia. De aceea, daca vrei sa ai pereti frumos zugraviti si sa fie de durata zugraveala acestora trebuie sa alegi cu grija o vopsea lavabila de exterior care sa fie usor de aplicat si totodata sa nu te coste foarte mult.

Gradul de lavabilitate

Aceasta caracteristica se refera strict la rezistenta vopselei lavabile la spalare manuala. Ne putem da seama de gradul de lavabilitate al unei vopsele doar dupa ce aceasta este aplicata pe perete.

De interes:  Care sunt rucsacurile care se potrivesc stilului tău?

Pe fiecare cutie in parte este trecuta aceasta caracteristica si putem alege doar in functie de preferintele noastre cat si in functie de bugetul pe care il avem.

Gradul de lavabilitate este impartit in 3 categorii, in functie de numarul de spalari pe care il suporta fiecare categorie, fara a fi nevoie sa reluam procesul de zugravire.

Pragurile de vopsea lavabila in functie de gradul de lavabilitate sunt: semilavabila – cu un grad mic  de rezistenta la spalari, de regula pana la 30 spalari; grad de lavabilitate normal – rezista pana la 60-70 spalari ; cea de-a treia categorie o reprezinta super-lavabilele care sunt cele mai rezistente la spalari, ajungand sa reziste pana la 100-120 spalari.

Toate aceste cifre sunt medii ale proceselor efectuate si ale specificiatiilor trecute pe fiecare cutie de vopsea lavabila in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.