Cum sa incepi o afacere online

Doriti sa incepeti o afacere? Cauteti o idee buna de afaceri? Este timpul sa incepeti propria afacere de vanzari online.

Va oferim cateva chei pentru a face cu succes primii pasi in noul dvs. proiect. Inainte de a incepe, vezi idei de afaceri pe foxi.ro.

1. Produse de vandut

Fara indoiala, daca proiectul dvs. online este un magazin, produsele sunt o parte fundamentala. O motivatie buna pentru a va incepe magazinul online este sa cautati produse care va plac sau care va intereseaza. Odata ce ati gasit nisa de piata si produsele, va trebui sa cautati furnizori care sa va aprovizioneze magazinul online.

2. Imagine de marca

Fiind o afacere online, numele dvs. de marca va fi numele dvs. de domeniu. Cele patru caracteristici cheie pe care trebuie sa le aiba numele dvs. de domeniu este sa fie descriptiv, scurt, usor de scris si de memorat.

Cautati un bun registrator de domenii precum 1 si 1 si verificati daca numele dorit este gratuit.

De interes:  Velopa | Cel mai uşor mod de a comanda anvelope online

Sfat: Este recomandat ca, pentru a va proteja marca, sa inregistrati nume similare domeniului dvs. (cu erori tipografice, cuvinte similare …) in acest fel, le puteti redirectiona catre pagina dvs. de pornire si nu le veti permite concurentilor sa primeasca unul asemanator cu al dvs.

Dupa ce ati primit numele companiei dvs., proiectati marca, logo-ul si tipologia. Exista pagini in care puteti alege fontul, cum ar fi Fonturile mele , si puteti crea propriul logo cu generatoare online.

3. Sistem de gestionare a continutului

Un CMS simplu (Content Management System) va va usura lucrurile. Aveti doua optiuni: angajati un programator pentru a va proiecta propriul sistem sau alegeti intre un CMS gratuit, cum ar fi Drupal, Joomla si WordPress . WordPress este de obicei o alegere buna, deoarece se adapteaza la aproape toate proiectele.

Prestashop este, de asemenea, o alternativa buna care indeplineste asteptarile unei afaceri mici: usurinta utilizarii si crearea magazinului cu tot ce aveti nevoie rapid. Este important sa alegeti un sablon bun cu un design receptiv.

De interes:  Simplu si rapid cu OK Flora

4. Sisteme de plata

Cu cat puteti oferi mai multe metode de plata clientilor, cu atat mai bine. Exista trei elemente esentiale: PayPal , transfer bancar si card bancar. De asemenea, este recomandat sa aveti ramburs pentru a atrage clienti care nu se incred in comertul electronic.

5. Campanii publicitare

Crearea magazinului online este doar primul pas. Odata ce este disponibil, este randul marketingului online si al optimizarii motoarelor de cautare. Crearea unui blog, a unei aplicatii si a profilurilor pe retelele sociale adecvate este esentiala pentru a va face cunoscut si pentru a crea o imagine de marca buna.

De asemenea, puteti utiliza publicitate cu motor de cautare platita cu Adwords , va va permite sa va sporiti vanzarile si sa atrageti clienti.

6. Planificati-va cheltuielile

A avea o afacere pe internet poate fi chiar mai ieftin decat ceva fizic, dar asta nu inseamna ca puteti incepe fara planificare financiara. Orice antreprenoriat implica cheltuieli, iar persoanele care nu se pregatesc pentru aceasta ar putea avea dificultati in a duce afacerea mai departe.

De interes:  Copiii abuzați emoțional, lipsa de afecțiune și dependența de droguri – problemele scoase la suprafață în „Tabăra din inima satului”

Prin urmare, inainte de a incepe, verificati cu atentie toate cheltuielile pe care le puteti avea. Faceti o lista cu tot ce va trebui sa platiti, cum ar fi furnizorii, platformele, instrumentele si chiar si alti profesionisti.

De asemenea, credeti ca nu intotdeauna totul merge exact asa cum a fost planificat. Este posibil sa trebuiasca sa recurgeti la bani in plus pentru a face fata evenimentelor neprevazute.

Daca aveti un loc de munca si va ganditi sa il lasati pentru a incepe o afacere pe internet, asigurati-va ca veti putea sa va ocupati de cheltuielile dvs. timp de cateva luni pana cand afacerea dvs. incepe sa genereze profituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.