Iată cum poți avea grijă de anvelopele tale pentru a rezista cât mai mult

O pereche de anvelope presupune o investiție destul de mare chiar dacă o faci doar o dată la câțiva ani. Mai ales ținând cont că ar trebui să ai două seturi a câte patru roți, un set de vară sau all seasons, și un set de iarnă. Sunt unele lucruri pe care le poți face pentru ca roțile tale să reziste cât mai multe timp.

4 lucruri care pe care le poți face pentru a prelungi viața cauciucurilor tale

 

  1. Ai grijă la stilul de condus

Ar fi bine să cumperi anvelope care se potrivesc stilului tău de condus. Dacă te cunoști că pui frâne bruște sau demarezi în forță destul de frecvent, ar trebui să ști că sunt anvelope care sunt mai rezistente unor astfel de manevre. Totodată, sunt anvelope care sunt mai ușor manevrabile și sunt anvelope care pot ajuta la un consum mai redus de combustibil. 

2. Cumpără un set de cauciucuri mixte

În cazul în care nu dorești să-ți pui cauciucurile de iarnă decât atunci când iarna se instalează definitiv pentru a nu le uza prematur, ai putea să achiziționezi un set de cauciucuri mixte, precum cele de la E-roti.ro pentru a le folosi toamna. Astfel vei fi pregătit și dacă vei întâmpina zile în care ninge ușor, dar după care vine o perioadă fără precipitații și ninsoare, prin urmare nu trebuie să te stresezi să-ți schimbi cauciucurile la prima ninsoare ca apoi dacă vine o perioadă de căldură să le schimbi la loc. Deși asta presupune achiziționarea unui set în plus de anvelope, asta înseamnă că toate anvelopele le poți folosi exact în condițiile meteo pentru care au fost concepute, fără a le deteriora. 

3. Selectează setul de anvelope care se potrivesc drumurilor tale

Sunt mai multe tipuri de anvelope special concepute pentru diferite tipuri de drumuri. Astfel sunt cauciucuri care rezista mai bine unui drum rău, pietros sau nisipos, precum sunt cauciucuri care sunt special făcute pentru a circula pe drumuri asfaltate în majoritatea timpului. Dacă cauciucurile nu sunt concepute pentru tipul de drum pe care mergi cel mai des se vor uza mai repede. De aceea ar trebui să cumperi anvelope care se potrivesc mai bine pe drumul frecventat cel mai des. 

4. Verifică anvelopele periodic

Cauciucurile ar trebui verificate destul de des. Există riscul ca după un drum lung să găsești o uzură la ele. De asemenea, o dată la ceva timp verifică ca presiunea în roți să fie cea corespunzătoare și unghiurile să fie reglate. Nu uita când mergi cu mașina la spălat o atenție deosebită să o acorzi și cauciucurilor. Murdăria persistentă și benzina sau motorina luată de pe carosabil pot duce la deteriorarea cauciucurilor. Sunt produse special pentru curățarea cauciucurile și pentru a le proteja într-o anumită măsură. 

Sunt mai multe tipuri de anvelope pe care le poți cumpăra în funcție de mai multe caracteristici precum starea drumul cel mai frecventat, stilul de condus și tipul de carosabil, iar dacă le alegi în mod corespunzător acest fapt va duce reducere timpului de degradare. De asemenea, verifică ca ele să fie în condiții potrivite atât pentru a avea grijă de ele, cât și pentru siguranța ta și a pasagerilor tăi. 

 

De interes:  Avantajele si dezavantajele de a avea o piscina acasa

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.